Украинската полиция е използвала сълзотворен газ срещу протестиращите пред сградата

...
Украинската полиция е използвала сълзотворен газ срещу протестиращите пред сградата
Коментари Харесай

Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите пред Радата в Киев

Украинската полиция е употребила сълзотворен газ против протестиращите пред постройката на Върховната рада (парламента) в Киев, оповестява УНИАН.

Според организацията полицията се е пробвала да щурмува палатковия град , който беше ситуиран в Мариинския парк, намиращ се до Народното събрание, като протестиращите са влезнали в битка с полицията .

 Протестиращите издигнаха 50 палатки пред Народното събрание на Украйна
Протестиращите издигнаха 50 палатки пред Народното събрание на Украйна

Около 500 протестиращи остават в региона

" Специални полицейски елементи започнаха нахлуване против палатковия град на улица " Грушевска ", на ъгъла с улица " Шелковичной ". Полицаите се насочиха към първите палатки, само че протестиращите отвърнаха на удара. Униформените използваха сълзотворен газ, измежду потърпевшите е и депутатът от партията " Самопомощ " Егор Соболев ", прецизира УНИАН.



Самият Соболев упрекна спецчастите, че са нападнали палатковия лагер . " Използват сълзотворен газ, удрят по коленете, пробват се да изтласкат хората. Ръководителите на служителите на реда се крият зад гърбовете им, без да изясняват кой е издал такава заповед и въз основа на кой закон работят ", написа депутатът в профила си във " Facebook ".

 Воювали в Донбас може да са в основата на новия
Воювали в Донбас може да са в основата на новия " майдан " в Украйна

Промяната на властта в Украйна нямало да стане вследствие на боен прелом

Към момента ситуацията към Народното събрание е спокойна , само че някои протестиращи се пробват да къртят тротоарни плочки, до момента в който други се пробват да ги убеждават да не го вършат.

Вчера няколко хиляди души със флагове на националистическите партии " Национален корпус " (създаден на основата на батальона " Азов " ), " Свобода ", а също " Движение на нови сили ", " Отечество ", " Самопомощ " и редица публични организации проведоха митинг пред Върховната рада.

Те настояха за анулацията на имунитета на депутатите, смяна на изборното законодателство и основаването на профилиран съд за битка с корупцията.

Михаил Сакаашвили, който е едно от главните лица на митинга, съобщи, чеако техните претенции не бъдат изпълнени, протестиращите ще упорстват за оставката на Порошенко. Във вторник вечерта сред протестиращите и служителите на реда се развихриха конфликти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР