Украинската минно-металургична група Метинвест на Ринат Ахметов и Вадим Новински

...
Украинската минно-металургична група Метинвест на Ринат Ахметов и Вадим Новински
Коментари Харесай

Украинската Метинвест планира да възкреси разрушения Азовстал, но на българска земя

Украинската минно-металургична група " Метинвест " на Ринат Ахметов и Вадим Новински обмисля да построи нов металургичен цех в България или Италия, написа. Групата контролираше опустошения във войната мегазавод " Азовстал " в Мариупол.

Инвестиционното желание разкри Юрий Риженков - общоприет шеф на " Метинвест " в изявление за бизнес плана Let`s Talk, проведен от Европейската бизнес асоциация.

" Нашата софтуерна тактика включва вложения както в Украйна, по този начин и в други страни. Един от разновидностите за развиването на металургичния бизнес за нас е желязна руда от Кривой рог. На нейна основа може да се работи в чужбина. Примерно в този момент преглеждаме опцията да се построи нов цех в България или Италия ", изяснява Риженков.

От думите му излиза наяве, че бъдещото дружество може ненапълно да замести активността на завладения от Русия " Азовстал ".

" Трябва да търсим синергия с активите, с които компанията разполага ", акцентира Юрий Риженков.

Важно изискване за построяването на новия цех е да бъде обезпечено, че желязната руда може да стигне до страната, в която ще се намира новото произвеждане. Заради блокираните черноморски пристанища " Метинвест " е принудена да изнася продукцията си единствено по жп линии на Запад, предава Ukrainian News Agency.

Войната съществено е трансформирала проектите на металургичната компания.

" Предстоеше ни да влагаме в нов огромен цех в Италия, планирахме да го построим за 3-4 години. Но казусът е, че той трябваше да преработва продукцията на " Азовстал ", изяснява Риженков.

Украинската група към този момент има бизнес в България - тя има металургичния цех " Промет Стиил ", ситуиран край село Дебелт в Бургаска област, където работят няколкостотин души.

Предприятието е един от най-големите производители на стомана у нас и дружно с пернишката " Стомана Индъстри " си поделя българския пазар на стоманени произведения. Всяка година фабриката в Дебелт изнася стотици хиляди тонове стомана за Централна и Източна Европа, Близкия изток и даже Северна Америка.

" Метинвест " има и два металургични завода в Италия, един във Англия и мини в Съединени американски щати. Има и огромна комерсиална компания, която продава продуктите на групата по целия свят. Украинската група има общо към 80 000 чиновници.

Групата " Метинвест " е мажоритарна благосъстоятелност на SCM holding - сдружението на най-богатия човек в Украйна - предприемачът Ринат Ахметов. Състоянието му се прави оценка на най-малко 7 милиарда $. Той съди Русия в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, като упорства да му се изплатят обезщетения за претърпени загуби за милиарди долари в резултат на съветската инвазия.
 Ринат Ахметов
Източник:

Ринат Ахметов

Миналия месец Ахметов разгласи, че " Метинвест " е понесла загуби на стойност 17-20 милиарда $ поради съветския обстрел на заводите ѝ в Мариупол. Окончателният размер на загубите ще бъде избран от правосъдния развой.

В предишното Ринат Ахметов имаше интерес да приватизира " Кремиковци ", само че заради незнайни аргументи се отхвърли от българския металургичен колос.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР