Украинската легенда на Милан Андрий Шевченко сподели, че мечтае един

...
Украинската легенда на Милан Андрий Шевченко сподели, че мечтае един
Коментари Харесай

Шевченко мечтае да бъде треньор на Милан

Украинската легенда на Милан Андрий Шевченко показа, че мечтае един ден да бъде треньор на " росонерите ". В момента 44-годишният Шева е селекционер на националиня тим на Украйна.

В предаването Che tempo che fa по Rai 3 носителят на " Златната топка " за 2004 година се върна към времето, когато бележеше гол след гол с фланелката на Дявола. Шевченко е вторият най-хубав изпълнител в историята на италианския гранд (176 попадения, рекордьор е шведът Гунар Нордал с 221) и голмайстор №1 в историята на " Дерби каузи Мадонина " (14 попадения), в което Милан се изправя против градския си противник Интер.

Пред Rai 3 украинецът разкрива, че е бил доста непосредствен с някогашния бранител Алесандро Костакурта, който постоянно го е возил с колата си и с който постоянно са вечеряли дружно. Деметрио Албертини пък е научил Шева да готви, а за някогашния изпълнителен шеф на Милан Адриано Галиани именитият голаджия споделя следното:

" Единствената фотография, която съм присъединил в книгата ми (автобиографията на Шевченко), е с Адриано. Той повярва в мен през цялото време, дружно с Брайда, още от оня мраз в Киев... това беше значимо решение за клуба, те повярваха в мен и аз завоювах " Златната топка "... би трябвало да им кажа " благодаря ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР