Украинската легенда Андрей Шевченко се стяга да поеме отбора на

...
Украинската легенда Андрей Шевченко се стяга да поеме отбора на
Коментари Харесай

Шевченко се готви за мениджър на Челси

Украинската легенда Андрей Шевченко се стяга да поеме тима на Челси, откакто завърши интервала си в националния тим на страната си. Шевченко сподели много съществени резултати с Украйна в Лигата на Нациите и класирането за Евро 2020, където отборът му освен печелеше мачовете, само че и играеше доста нападателно и атакуващо.

Самият той преди няколко дни загатна, че гледа към огромните шампионати като последваща стъпка в кариерата: Италия, където е играл сполучливо за Милан, или Англия - най-силното състезание в света сега.

Порталът The Athletic осведоми, че Шевченко може да се счита за кандидат номер 1 за мениджърския пост на Челси, когато настоящият ментор Франк Лампард си тръгне. Изданието отбелязва, че и досега Шевченко поддържа тесни връзки със " сините " от Лондон. Украинският нападател в никакъв случай не е крил другарските си връзки със притежателя Роман Абрамович и постоянно посещава мачовете на отбора. Когато пък е в ложата, кой седи един до различен с Марина Грановская, която сега е шеф на Челси.

*Chef's kiss*

What a player Andriy Shevchenko was pic.twitter.com/cr3G5JamiJ
— Goal (@goal) March 19, 2020
Най-малкият му проблем пък е жилището, където Шева има своя къща, която употребява да отсяда при визити в британската столица.

Шевченко игра за Челси от 2006 по 2008 година, където дойде от Милан за 51 милиона евро. В Лондон той записа 77 мача с 22 гола, както и има участия във финала на Шампионската лига, завоюва Купата, Суперкупата на Англия, както и Купата на Лигата.

Контрактът на Шевченко с Украинската асоциация по футбол изтичаше след края на Евро 2020, само че откакто шампионата е преместено за 2021 година, евентуално ще има анекс за този интервал. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР