Украинската криза е централна тема на откритата днес мюнхенска конференция

...
Украинската криза е централна тема на откритата днес мюнхенска конференция
Коментари Харесай

600 световни лидери на Мюнхенската конференция по сигурността, за първи път без руско участие

Украинската рецесия е централна тематика на откритата през днешния ден мюнхенска конференция по сигурността. За 58-ми път форумът събира към 600 международни водачи в политиката, науката и бизнеса. За първи път от 1999-та година в конференцията няма да има съветско присъединяване.

Очаква се българският министър-председател Кирил Петков да организира редица двустранни срещи.

3 500 служители на реда наблюдават за реда по време на интернационалната конференция в Мюнхен, която се организира в първокласния хотел Байришер Хоф.

Темата за Украйна беше наранена още в откриващата тирада на генералния секретар на Организация на обединените нации.

" С концентрацията на съветски сили към Украйна, аз съм надълбоко угрижен за повишените спекулации за боен спор в Европа. Все още мисля, че той няма да се случи, само че в случай че избухне ще бъде пагубен ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Украинският президент Зеленски, американският вицепрезидент Харис и генералният секретар на НАТО Столтенберг са измежду участниците в по този начин наречения " Давос по въпросите на сигурността ". Големият отсъстващ е Русия. Представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че аргументите за това са разнообразни, само че и че форумът в Мюнхен е изгубил обективността си.

Според наблюдаващи, конференцията е мотив за Запада да покаже единение по отношение на Русия.

" Различията би трябвало да се вземат решение посредством разговор, посредством дипломация. Ние сме разтревожени, че това не е пътят, който Русия подхваща. Всичко, което виждаме през последните 24-48 часа, е част от сюжет, който към този момент е в ход за основаване на подправени провокации, с цел да може след това да се отговори на тези провокации и като резултат да се извърши нова експанзия против Украйна ", разяснява държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Западните сили са единни в подготовката на " невиждани наказания " против Русия. В случай на офанзива против Украйна, всички благоприятни условия са на масата, в това число и газопроводът Северен поток 2, сподели немският първи посланик Аналена Бербок.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР