Украинската криза е най-голямото предизвикателство и изпитания за сръбския президент

...
Украинската криза е най-голямото предизвикателство и изпитания за сръбския президент
Коментари Харесай

Руски експерт: Играта на Вучич приключи, няма да може да седи на два стола

Украинската рецесия е най-голямото предизвикателство и тествания за сръбския президент Александър Вучич. Той повече няма да може да седи на два стола - на съветския и на европейския по едно и също време.

Това сподели съветският публицист и считан за един от най-хубавите познавачи на балканските въпроси Генадий Сисойев.

" Според мен в този момент сръбският президент ще бъде изправен пред големи страдания. Той ще би трябвало да се дефинира, тъй като повече няма да може да употребява мъгляви послания, защото те няма да удовлетворят нито Запада, нито Русия. Ако Вучич не осъди Русия той рискува да скапе връзките си с Европейски Съюз. Ако пък, по някакъв метод осъди отчасти и не поддържа Русия, тогава той ще има проблеми с Руската федерация, която смята Сърбия и Вучич като собствен стратегически сътрудник. Както мнозина смятат, Сърбия ще има най-вече страдания от всички страни в района, тъй като този път ще би трябвало да се дефинира ", сподели съветският специалист.

По мотив идната аудиенция на Николай Патрушев в Белград, който се смята за най-близкия помощник на Путин Сисойев сподели следното: Ако тази аудиенция се реализира, а съгласно мен това ще стане, това е една аудиенция, която на този стадий изобщо не е в полза на Вучич, тъй като той без подозрение ще му зададе непосредствено следния въпрос: " Вие подкрепяте ли ни? Подкрепяте ли нашата тактика или не " И тогава за Вучич ще се усилят тъгите още повече, за които говорихме доскоро ".

" Ако не поддържа Русия, ще загуби всички изгоди и положителната цена на газта, както и всичко останало, което има с руснаците. Тогава на процедура Вучич ше загуби, както се споделя " съветския стол, на който по този начин комфортно е седнал ", сподели той пред " Данас " и акцентира: " Ако пък по някакъв метод той поддържа руснаците, тогава дефинитивно губи европейския стол ".

" В последна сметка резултатът от тази рецесия е, че тя доста бързо ще промени ситуацията на Вучич - той повече няма да може да седи на два стола, тъй като ще би трябвало да избере един от тях ", счита още Генадий Сисойев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР