Украинската контраофанзива осезаемо влошава руската логистика и административни възможности в

...
Украинската контраофанзива осезаемо влошава руската логистика и административни възможности в
Коментари Харесай

ISW наблюдава дезорганизация на руските военни в Украйна

Украинската контраатака осезаемо утежнява съветската логистика и административни благоприятни условия в окупираната Южна Украйна.

Така стартира анализът на ISW - Института за проучване на войната за следващите бойни дейности.

Както ISW заяви по-рано, украинските войски в този момент се стремят да отслабят съветските логистични благоприятни условия на юг посредством прецизни удари по концентрации на жива мощ и съоръжение, командни центрове и логистични възли.
 ISW: Украйна цели по-скоро победа над съветските войски, а не връщане на територии
ISW: Украйна цели по-скоро победа над съветските войски, а не връщане на територии

Киев призна, че организира целенасочена интервенция за погром

Тези контраофанзивни дейности към този момент имат резултат върху съветските окупационни управляващи. Ръководителят на окупационния режим на Херсонска област Кирил Стремоусов заяви за ТАСС, че неговата администрация е спряла проектите за референдум за анексиране в Херсонска област заради " съображения за сигурността ".

Малко откакто ТАСС разгласява коментара му обаче, Стремоусов коментира в Telegram, че не е призовавал за пауза, защото администрацията му в никакъв случай не е определила публична дата за референдума.  Двете изказвания на Стремоусов демонстрират дезорганизацията, което евентуално се утежнява от контранастъплението.
 Русия отсрочва референдума в Херсонска област
Русия отсрочва референдума в Херсонска област

Москва цитира " ограничения за сигурност "

Руският президент Владимир Путин обществено похвали силите на ДНР и ЛНР (и очерни съветските военни) на 5 септември , което евентуално ще стимулира набирането на подставени лица и ще преформулира съветското отразяване на войната. Путин съобщи на 5 септември, че персоналният състав в 1-ви и 2-ри армейски корпуси (въоръжените сили на ДНР и ЛНР) се бият по-добре в Донбас от професионалните съветски бойци и загатна, че не е удовлетворен от работата на съветското министерство.

Коментарите на Путин евентуално имат за цел да насърчат набирането и генерирането на сили в ДНР и ЛНР и да пренасочат отразяването на войната в съветското медийно пространство надалеч от боевете в Южна Украйна. Руските сили разчитат от ден на ден на персоналния състав на ДНР и ЛНР като съществени бойни сили и Кремъл евентуално се стреми риторично да издигне ролята им във войната, с цел да усъвършенства набирането и да увеличи морала.

Освен това Путин евентуално се стреми към оправдаване нахлуването му в Украйна като опит за " отбрана " на ДНР и ЛНР.
 Британското разузнаване: Въпреки украинското контранастъпление Русия не се отхвърля да нападна в Донбас
Британското разузнаване: Въпреки украинското контранастъпление Русия не се отхвърля да нападна в Донбас

Руските сили напредвали с по един километър седмично

Руските сили продължиха наземните офанзиви по западните околности на град Донецк на 5 септември. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски са се пробвали да атакуван към Лозове, Спартак, Первомайске, Водяне и Невелске, в северозападния ъгъл на град Донецк. Руски източници показаха, че елементи от 11-ти полк на Донецката национална република (ДНР) непрестанно се пробват да напреднат от Писки към Первомайске, като някои източници настояват, че войските на ДНР са навлезли в покрайнините на самото Первомайске.

Прокси войските също така продължиха опитите си да настъпят в Маринка, в югозападните околности на град Донецк. Руските и прокси войски правят рутинни артилерийски удари по фронтовата линия Авдиевка-Донецк. 

Руските сили не са направили никакви доказани наземни офанзиви югозападно от град Донецк или в източната Запорожка област на 5 септември и продължиха рутинните въздушни и артилерийски удари в тези региони.

Руските сили не са направили доказани наземни офанзиви в североизточната част на Харковска област на 5 септември и продължиха рутинни въздушни, ракетни и артилерийски удари по град Харков и покрайнините му.

Украинските сили продължиха да нанасят удари по съветски наземни информационни линии (GLOC) и логистични центрове в Купянск и Семеновка югоизточно от град Харков сред 4 и 5 септември.

Руските сили разшириха обстрела покрай Байрак, Хусаровка и Чепил, сред 8 и 18 километра от мястото на доказаните украински удари югоизточно от град Харков на 4 септември.

Руските управляващи евентуално ускоряват напъните си да активизират принудително жителите на окупираната Украйна , с цел да посрещнат възходящия напън от Кремъл за подсилване на териториалните придобивки преди оповестения от Путин краен период от 15 септември за завладяване на цялата Донецка област.

Украинският противодействуващ център заяви, че съветските окупационни управляващи се стремят да активизират 10 000 поданици от Луганска област и употребяват данни за записаните в учебно заведение, с цел да активизират принудително татковци на възпитаници, посещаващи ръководени от Русия просветителни институции. Ръководителят на Луганска област Сергей Хайдай също съобщи, че управляващите в ЛНР дават квоти за наемане на чиновници на предприятия, благосъстоятелност на ЛНР, с цел да подтикват набирането на бойци.
 ISW: Украйна резервира оперативна тишина за контранастъплението
ISW: Украйна резервира оперативна тишина за контранастъплението

Русия ще употребява първия образователен ден за изтриване на украинската еднаквост в окупираните райони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР