Украинската контраофанзива не постигна своите цели, а големите руски атаки

...
Украинската контраофанзива не постигна своите цели, а големите руски атаки
Коментари Харесай

Столтенберг: Големите руски атаки поставят Украйна в критично положение

Украинската контраатака не реализира своите цели, а огромните съветски офанзиви в последно време слагат Украйна в сериозно състояние, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление за ARD.

" Винаги съм внимателен да върша предсказания, тъй като войните са по принцип непредвидими. Но е ясно, че колкото повече поддържаме Украйна, толкоз по-бързо ще завърши тази война ", уточни той.

" За нас би трябвало да е ясно, че за Украйна ще е цялостна покруса, в случай че Путин завоюва войната. Но това ще е рисково и за нас. В наш общ интерес е да се погрижим за това Украйна да се наложи. Да, през последните месеци по фронтовете не настъпиха огромни промени, само че би трябвало да погледнем какви бяха изходните позиции. Украинците съумяха да нанесат на Русия съществени провали с удари надълбоко в тила, осъществени посредством крилати ракети. Там бяха разрушени самолети и хеликоптери, те съумяха да отхвърлен съветския боен флот в източната част на Черно море. Това значи, че те са способни да поддържат отворен морския път, по който житото от Украйна се транспортира през Черно море. Тоест става дума за огромни победи, въпреки и да не съумяха да изместят фронтовите линии ", споделя шефът на НАТО, представен от " Дойче веле ".

" Ние би трябвало да сме готови и за неприятни вести, само че сме длъжни да поддържаме Украйна и в положителни, и в неприятни времена. Това е война на изтощение – борба за успеваемост, борба на логистиката. Увеличаването на военната продукция е от решаващо значение. Ние работим съществено в името на тази цел. Един от сериозните проблеми е фрагментацията на европейската оръжейна промишленост. Ние не сме в положение да си сътрудничим по този начин тясно, както би било належащо. Доставката на повече военна помощ и муниции е от решаващо значение в настоящия миг. В това отношение би трябвало да забележим общата картина – че е в общ интерес на всички в НАТО да преодолеем някои тесногръди национални ползи – те ни вкарват в рискова обстановка ", акцентира Йенс Столтенберг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР