Украинската контраофанзива набира скорост в посока на контролирания от Русия

...
Украинската контраофанзива набира скорост в посока на контролирания от Русия
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Херсон е откъснат от другите окупирани от Русия територии

Украинската контраатака набира скорост в посока на следения от Русия южен украински град Херсон. Това е част от разбора на разузнаването към Министерството на защитата на Обединеното кралство, представен от Der Standart и Reuters.

" Украинските сили най-вероятно са открили база южно от река Ингулец, която съставлява северната граница на окупираната от Русия Херсонска обласt ", се споделя в обявата.

Също по този начин съгласно английското военно разузнаване част от съветската войска, ситуирана на западния бряг на река Днепър, наподобява извънредно уязвима, а Херсон е на практика откъснат от другите окупирани от Русия територии.

Русия явно трансформира тактиката си, сподели по-рано Олексий Арестович , консултант на президента Володимир Зеленски.

Русия очевидно се въоръжава против украинска контраатака и " масирано пренасочва " войски по посока на Херсон, Мелитопол и Запорожие .

Олексий Арестович също по този начин удостовери, че втората по величина електроцентрала в страната е в съветски ръце.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна тази заран заяви за. Според украинците ударите са нанесени в това число и от територията на Беларус .

В посока Славянск съветските войски са направили щурмови дейности в направленията Довенкое-Мазановка и Пасека-Долина, само че са били отблъснати.

В посока Краматорск не е имало съществени бойни дейности. Генщабът признава, че в посока Бахмут украинските офанзиви са били сполучливо парирани.
 Зеленски: Ще разрушим всички проекти на Русия
Зеленски: Ще разрушим всички проекти на Русия

Украйна оказва опозиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР