Украинската контраофанзива е в ход вече втора седмица, но страната

...
Украинската контраофанзива е в ход вече втора седмица, но страната
Коментари Харесай

WSJ: Украинската контраофанзива се натъкна на превъзхождащата я руската авиация

Украинската контраатака е в ход към този момент втора седмица, само че страната към момента изпитва компликации и даже е изгубила някои западни оръжия заради липса на противовъздушна защита, написа американският вестник " Уолстрийт джърнал ". В публикацията се твърди, че украинците срещат отпор поради мощната съветска авиация, артилерия и укрепени региони с голям брой минни полета, които съветската войска съумя да приготви авансово.

В събота английското разузнаване заяви, че Русия е трансферирала минимум 20 хеликоптера в Южна Украйна. Сред тях има усъвършенствани ударни модели, оборудвани със средства за радиоелектронна битка, на които, както признава украинската войска, е много мъчно да се противодейства със средствата, с които тя разполага.

В Киев остават оптимисти без значение от обстоятелството, че към този момент дейностите им не съставляват директна опасност за главните съветски отбранителни линии, построени през последните няколко месеца в Запорожието и Донецки райони, написа вестникът.

" Украйна изземва самодейността. Русия е в защита ", сподели украинският заместник-министър на защитата Володимир Гаврилов в събота. В същото време той призна, че Киев се нуждае от артилерия с огромен обхват, способна да поразява цели надалеч зад фронтовата линия и да извади от строя съветските хранилища за муниции и логистиката.

По време на украинското контранастъпление Русия продължава да нанася удари с дронове и ракети по украински градове, с цел да изчерпи скъпите муниции за противовъздушна защита на Украйна, отбелязва още " Уолстрийт джърнал ".

Немското издание t-online.de пусна видео, което демонстрира по какъв начин високотехнологични съветски бойни хеликоптери нанасят вреди на Украйна:  " Алигаторите " на Путин унищожават немските танкове " Леопард ", написа изданието.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР