Украинската компания „Нафтогаз“ не очаква постигането на финално споразумение в

...
Украинската компания „Нафтогаз“ не очаква постигането на финално споразумение в
Коментари Харесай

„Нафтогаз“ не очаква постигане на споразумение в рамките на тристранната газова среща


Украинската компания „ Нафтогаз “ не чака постигането на финално съглашение в границите на тристранната газова среща за газа, която ще се организира на политическо равнище на 21 януари. Това съгласно организация УНН е съобщил основният изпълнителен шеф на „ Нафтогаз “ Юрий Витренко.
Както е известно за вторник, 15 януари бе планувана експертна тристранна среща за газа сред представители на Русия, Украйна и Европейския съюз, само че тя по този начин и не се състоя. Затова пък, както отбелязва Прайм, представителите на Киев са провели среща с представители на Европейската комисия.

„ Предвид неналичието на съветски специалисти на днешните съвещания надали може да се чакат финални договорености на политическо равнище през идната седмица “, цитира думите на Витренко УНН.

Вицепрезидентът на Европейската комисия Марош Шефчович при започване на януари тази година заяви, че тристранните договаряния за газа с Русия и Украйна ще се проведат в Брюксел на 21 януари. Витренко пък твърдеше за среща на експертно равнище на датата 15 януари. В понеделник, пък РИА Новости, базирайки се на представител от Европейска комисия заяви, че преди срещата на равнище министри, не е планувана среща на равнище специалисти.
Междувременно във вторник съветските организации оповестиха, че съветският министър на енергетиката Александър Новак е удостоверил присъединяване си в тристранната газова среща.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР