Украинската компания Антонов разширява производството на дронове, докато диверсифицира основния

...
Украинската компания Антонов разширява производството на дронове, докато диверсифицира основния
Коментари Харесай

Украинската компания Антонов произвежда дронове в отговор на руската инвазия

Украинската компания " Антонов " уголемява производството на дронове, до момента в който диверсифицира главния си бизнес с товарни самолети в отговор на нашествието на Русия, демонстрира презентация на водещата отбранителна група на страната, забелязана от Ройтерс.

Дроновете, създадени и приспособени в Украйна, играят съществена роля във войната и неотчетеният до момента ход на " Антонов " е в сходство с задачата на Украйна да бъде световен център за дронове , подтикван от вложения в бранш, който набъбна трагично от началото на 2022 година

Новият център за безпилотни летателни апарати на " Антонов " беше открит " за възстановяване на опциите за произвеждане на безпилотни системи и даване на поддръжка на частни производители на безпилотни системи във връзка с експертен опит и услуги ", се споделя в презентацията на Ukroboroprom, която управлява отбранителния бранш на Украйна.

" Антонов " не отговори на претенции за коментар по отношение на центъра и проектите за разширение в бранша на дроновете. Говорител на " Укроборонпром " отхвърли коментар, базирайки се на опасения за сигурността.

Производството на дронове в този момент може да поддържа наследените руски самолетни компании като " Антонов ", които са изгубили Русия като главен клиент и са претърпели огромни вреди от съветски офанзиви.

Под управлението на " Укроборонпром " " Антонов " е проектирал и създавал дронове в предишното, в това число модела Horlytsia, само че товарните самолети от дълго време са главният му фокус. В алегоричен удар Ан-225 Мрия , по това време най-големият товарен аероплан в света и с който " Антонов " е най-известен, .

Въпреки че производството на товарни самолети ще продължи , новият център за дронове може да обслужва по-добре военните потребности на Украйна в този момент и да даде повече работа на инженерите на " Антонов ", сподели човек, осведомен с проектите на " Антонов ", пред Ройтерс.

Лицето не може да бъде посочено, защото проектите за дроновете на " Антонов " към момента не са обществено известни.

Опитът на " Антонов " в товарните самолети може да се приложи и към безпилотни самолети за дълги дистанции , добави източникът, което дава опция на въоръжените сили на Украйна да нанасят по-дълбоки удари в съветска територия.

Киев не поема отговорност за офанзивата на съветска територия, само че специалисти и западни чиновници настояват, че стои зад засилващите се нападения на дронове.

Новият център на " Антонов " предлага услуги, включващи пробни аеродинамични проучвания , основаване на изцяло функционални симулатори за образование на оператори на безпилотни летателни апарати (БЛА) и създаване на стандарти за съставни елементи, съгласно презентацията, в която са изброени 26 функционалности.
 Швеция обмисля изпращането на бойни самолети в Украйна
Швеция обмисля изпращането на бойни самолети в Украйна

Правителството може да изиска от въоръжените сили още в четвъртък публично да прегледат въпроса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР