Украинската държавна ядрена компания Енергоатом предупреди, че има риск нивото

...
Украинската държавна ядрена компания Енергоатом предупреди, че има риск нивото
Коментари Харесай

Има риск от радиация около Чернобил, но не и възможност за реакция

Украинската държавна нуклеарна компания " Енергоатом " предизвести, че има риск равнището на радиация към завзетата от съветските сили АЕЦ " Чернобил " да се покачат, защото на радиацията и за сигнали за горски пожари в региона не работят , оповестява " Ройтерс ".

Малко след началото на нашествието на 24 февруари съветските войски завзеха контрола над територията към някогашната атомна електроцентрала, станала сцена на най-тежката нуклеарна повреда в международната история през 1986 година Вследствие на това системата за наблюдаване на нивата на радиация в така наречен 30-километрова зона на отчуждение в горите към централата сега не работи , показва " Енергоатом ".
 Възстановено е електрозахранването на Чернобил
Възстановено е електрозахранването на Чернобил

Украинският министър прикани да се откри 30 км. демилитаризирана зона

Ядрената компания оповестява, че няма данни за настоящото положение на радиационното замърсяване на околната среда в зоната на отчуждение, което прави невероятно да се реагира съответно при закани .

Сезонните горски пожари, които пораждат най-често напролет и лятото, съставляват особена опасност, защото противопожарната работа в зоната не е в положение да работи , акцентира тя.

" Енергоатом " предизвестява, че радиационните нива в зоната на отчуждение и отвън нея, включително освен в Украйна, само че и в други страни, може доста да се влошат.

Въпреки наличието на съветските войски украинският личен състав на оборудванията за нуклеарни боклуци в Чернобил продължава да работи. Той остана на промяна без значение от опасенията, че чиновниците към този момент са преуморени и изнемогват от безсилие поради невъзможността на тяхно място да пристигна нова промяна служащи.

Вчера нуклеарната организация на Организация на обединените нации заяви, че е била осъществена което е разрешило на част от чиновниците от предходната промяна да изоставен централата.
 Русия упрекна Украйна в дезинформация за АЕЦ
Русия упрекна Украйна в дезинформация за АЕЦ " Чернобил "

Според Захарова, става въпрос за саботажи на Киев и САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР