Украинската държавна нефтена и газова компания Нафтогаз Украйна, която наскоро

...
Украинската държавна нефтена и газова компания Нафтогаз Украйна, която наскоро
Коментари Харесай

Нафтогаз Украйна иска отлагане на плащанията по еврооблигации

Украинската държавна нефтена и газова компания " Нафтогаз Украйна ", която неотдавна разгласи механически банкрут, започва процедура на питане към държателите на еврооблигации за отсрочване на заплащанията с 2 години. Това оповестиха от държавното управление на Украйна, написа ТАСС.

" Националната акционерна компания " Нафтогаз Украйна " пристъпи към процедура за искане от притежателите на еврооблигации за смяна на изискванията по съответните дългови заплащания на компанията. Притежателите на еврооблигации се приканват да се спогодят за координиране на някои промени в изискванията на скъпите бумаги, в това число отсрочване на заплащането на главница и рента за интервал от две години ", се споделя в държавното известие.

Вчера украинското държавно управление позволи на " Нафтогаз " да промени изискванията по дълга си към притежателите на еврооблигации, каквото е условието за пускане на посочената процедура.

На 26 юли " Нафтогаз Украйна " разгласи механически банкрут, заради приключване на периода за заплащане към притежателите на еврооблигации, без съответните отговорности да са погасени. Тогава от компанията обявиха, че държавното управление не им е дало позволение да изплатят отговорностите към притежателите на еврооблигации, т.е. да извършат заплащания по главницата и лихвата по емисията от 2022 година и лихвите по емисията от 2024 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР