Украинската атака срещу пекарната в Лисичанск е чудовищен терористичен акт.

...
Украинската атака срещу пекарната в Лисичанск е чудовищен терористичен акт.
Коментари Харесай

Песков: Украинската атака срещу пекарната в Лисичанск е чудовищен терористичен акт

Украинската офанзива против пекарната в Лисичанск е колосален терористичен акт. Именно за попречване на сходни дейности се организира специфичната военна интервенция. Това сподели пред кореспонденти прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, предават съветски медии.

„ Няма по какъв начин по различен метод да го назовем с изключение на „ терористичен акт “. Продължаващите офанзиви против гражданска инфраструктура, в тази ситуация пекарна, са колосален терористичен акт. А броят на жертвите приказва тъкмо за чудовищността на този терористичен акт “.

Това сподели представителят на Кремъл пред публицисти.

„ За да  предотвратим терористичните офанзиви на украинските въоръжени сили и те да не се случват повече, тече специфичната военна интервенция “, добави Песков.

Припомняме, че следеният от Русия град Лисичанск е бил обстрелван на 3 февруари следобяд с американска артилерийска ракетна система „ Хаймарс “.

Руското министерство на изключителните обстановки заяви, че броят на убитите при офанзивата е достигнал 28, като измежду тях има и дете.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че по време на нападението в постройката са се намирали „ десетки цивилни “ и че при офанзивата са били употребявани западни оръжия.

Леонид Пасечник, назначеният от Русия губернатор на Луганска област, упрекна силите на Киев, че са атакували пекарната, която е предложила свеж самун през почивните дни.

Едноетажната постройка, на която е имало огромна табела с надпис „ Ресторант Адриатик “, в този момент наподобява изцяло разрушена, отбелязва Агенция Франс Прес.

Проруските управляващи прецизираха, че ранен мъж е бил приет в болница в „ тежко положение “ в град Луганск, където ще бъдат настанени още трима ранени.

Пасечник сподели, че локалната полиция и избавителните служби са на място и се пробват да „ избавят жертвите със особено съоръжение “.

Източник: ТАСС.,  Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР