Украинската армия заяви рано тази сутрин, че руските войски се

...
Украинската армия заяви рано тази сутрин, че руските войски се
Коментари Харесай

Украйна предупреди, че руските войски се подготвят за нови атаки

Украинската войска съобщи рано тази заран, че съветските войски се пробват да укрепят позициите си в окупираните територии, поддържат темпото на настъплението си и се приготвят за нови офанзиви, съобщи ДПА.

" Врагът образува и придвижва стратегически запаси към нашите граници ", съобщи украинският общоприет щаб в ежедневния си бюлетин. Там се споделя, че се чакат нови офанзиви против Харков, Суми и киевското предградие Бровари . Според бюлетина в Луганска област в източната част на Украйна съветските сили са се съсредоточили най-вече върху настъплението към Северодонецк.

В градовете Тополске и Шпакивка в Харковска област руснаците са понесли загуби и са се отдръпнали. Информацията не може да бъде тествана без значение.  

При съветска офанзива против боен полигон в Яворов, покрай западния град Лвов, през вчерашния ден починаха минимум 35 души, а 134 бяха ранени. От своя страна Москва сподели, че броят на починалите е към 180 души. 

Междувременно дипломатическите старания продължиха. Както Киев, по този начин и Москва показаха внимателен оптимизъм по отношение на хода на мирните договаряния сред двете страни. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че обезпечаването на среща сред него и съветския президент Владимир Путин е основна задача в договарянията. 

" Нашата делегация има ясна задача - да създадем всичко, с цел да се състои среща на президентите ", сподели Зеленски във видеообръщение, оповестено рано тази заран.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в ефира на съветската държавна телевизия, че не изключва опцията за среща сред Путин и Зеленски

За са планувани онлайн диалози сред съветски и украински договарящи.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР