Украинската армия ще трябва да мобилизира по-малко хора от първоначално

...
Украинската армия ще трябва да мобилизира по-малко хора от първоначално
Коментари Харесай

Генерал Сирски: Украйна се нуждае от по-малко войници от планираното

Украинската войска ще би трябвало да активизира по-малко хора от в началото предстоящото, за да отблъсне съветското навлизане, сподели в петък главнокомандващият на украинската войска военачалник Олександър Сирски, представен от Ройтерс.

Президентът Володимир Зеленски сподели през декември, че военните са предложили активизирането на още до 500 000 украинци във въоръжените сили, на фона на почналото съветско нахлуване.

Сирски, който беше назначен предишния месец, сподели в изявление за украински медии, оповестено в петък, че цифрата е било " доста понижено " след обзор на ресурсите. Той не уточни обаче нова численост.

" Очакваме, че ще имаме задоволително хора, способни да защитят родината си ", сподели той за организация " Укринформ ". " Говоря освен за мобилизираните, само че и за бойците-доброволци.

Усилията на Украйна за готовност бяха възпрепятствани от намаляващ възторг и отчети за корупция и злоупотреби в службите за набор. Законопроект, който ще разреши на чиновниците да извикат повече войски, в момента е затънал в Народното събрание.

Сирски добави, че одитът на небойни единици е разрешил на военните плановици да изпратят " хиляди " военнослужещи на фронта и че функциите в поддръжка на бойните дейности са " еднообразно значими " в отбранителните старания на Киев.

" Войната, която сме принудени да водим против съветските нашественици, е война на безсилие, война на логистика ", сподели той. " Следователно значимостта на успеваемостта на тиловите елементи не може да бъде подценявана. "

Бившият шеф на сухопътните сили също сподели, че се приготвят " мощни " отбранителни линии  " в съвсем всички застрашени зони ", до момента в който Русия продължава своите офанзиви.

Източният град Авдеевка бе високомерен от Русия в средата на февруари след траяло месеци нахлуване, при което украинските бранители бяха превъзхождани с оръжие и бройка.

В изявление за " Укринформ " Сирски сподели, че неговите сили " несъмнено " биха запазили позициите си, ако Киев беше получил повече муниции и средства за противовъздушна защита от западните си сътрудници.
ТЕМА преди 17 часа 1225 преди 1 ден 528 преди 1 ден 1194
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР