Украинската армия се похвали, че е унищожила база на руснаците

...
Украинската армия се похвали, че е унищожила база на руснаците
Коментари Харесай

Украйна търси руските бази в социалните мрежи

Украинската войска се похвали, че е унищожила база на руснаците в село Правие Саги в Херсонска област . В случая руснаците сами са издали местоположението си, защото в обществените мрежи постоянно са били оповестени фотоси от пребиваването им в комплекса Grand Prix, осведоми УНИАН.

" Руснаците се усещаха добре в комфортните си домове, до момента в който не дохвърчаха " подаръците " от HIMARS. "

Въоръжените сили на Украйна са унищожили няколко здания от комплекса. Все още не е ясно какъв брой са жертвите. Местните хора обръщат внимание на обстоятелството, че руснаците са се издали сами.

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна оповестява пък за удар в село Чулаковка в Херсонска област , още веднъж по база на руснаците. И този удар е бил нанесен още на 31 декември, само че за него се схваща през днешния ден. Украинската страна оповестява за 500 убити и ранени руснаци в Херсонска област , въпреки и да не излиза наяве дали този брой убити са разследване единствено на единия удар. Информацията не е доказана.

Вчера съветското МО не загатна сходен удар, макара и да. Признанието се появи следобеда, повече от 12 часа откакто украинските представители оповестиха за удара, който са осъществили точно на Нова година.

В новогодишната нощ в Макеевка, Донецка област на Украйна, е обстрелвана постройката на професионално учебно заведение, в което са настанени съветски мобилизирани . На идващия ден локалните проруски управляващи оповестяват единствено за към 15 ранени, само че съветските " патриотични " блогъри пишат, че нещата може да са доста по-лоши.

Ударът по постройката в Макеевка наподобява е бил нанесен тъкмо сега, когато съветската телевизия излъчва новогодишното приветствие на президента Путин , във видео на фона на бойци.

В обществените мрежи се популяризира видеозапис на първите минути след офанзивата с HIMARS на украинските въоръжени сили, за която се твърди, че е ориентирана към местоположението на мобилизирани бойци в Макеевка. Видеото демонстрира, че постройката на професионалното учебно заведение е изцяло разрушена.
 ISW: Ударите на Украйна в Донбас подриват престижа на Путин
ISW: Ударите на Украйна в Донбас подриват престижа на Путин

Нова фаза на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР