Украинската армия се подготвя за евентуална нова атака на руски

...
Украинската армия се подготвя за евентуална нова атака на руски
Коментари Харесай

Украинската армия се подготвя за евентуална нова атака на руски сухопътни сили от територията на Беларус в посока Киев

Украинската войска се приготвя за възможна нова офанзива на съветски сухопътни сили от територията на Беларус в посока Киев, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8851
Поради това украинските отбранителни позиции на север към този момент са в подготвеност и са подсилени, съобщи генерал-лейтенант Олександър Павлюк, който дава отговор за защитата на Киев.

За да се предотврати бързото придвижване на съветски танкове, всички налични за тях места са в допълнение минирани. Ако съветските чати не съумеят да преодолеят тези бариери, за украинската артилерия ще бъде по-лесно да разбие струпаните войски, изясни Павлюк. 

Още при започване на войната през февруари украинските сили отблъснаха съветско нахлуване към Киев. Колона от съветски танкове и машини, която беше дълга десетки километри, беше унищожена в гъстите гори северно от украинската столица.

Киев се притеснява от нова офанзива на съветската войска, която от няколко седмици насам разполага по-силни единици по украинско-беларуската граница. 

Според военни специалисти съветските елементи в Беларус към момента не са задоволително мощни, с цел да преминат в нахлуване. Въпреки това обстановката постанова в тази зона да има засилено наличие на украински елементи, като някои от тях са отклонявани за задачата и от разнообразни точки на фронта. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР