Украинската армия съобщи, че е нанесла въздушни удари по Змийския

...
Украинската армия съобщи, че е нанесла въздушни удари по Змийския
Коментари Харесай

Украйна атакува Змийския остров

Украинската войска заяви, че е нанесла въздушни удари по Змийския остров и е предизвикала „ обилни загуби “ на съветските сили. Малкото парче земя в Черно море (Одеска област) е основно за контрола над района и бе окупирано от руснаците в първите дни на нашествието през февруари.

Южното оперативно командване на Украйна разгласи, че е нанесло целенасочени удари с разнообразни оръжия по острова. „ По Змийския остров беше нанесен съсредоточен удар с потреблението на разнообразни сили и способи на заличаване “, гласи още известието. „ Военната интервенция продължава и изисква осведомително безмълвие до нейното привършване “.

Москва твърди, че е отблъснала " безумната " офанзива, при която Украйна възнамерявала да извърши масиран въздушен и артилерийски обстрел, преди да се приземи и да превземе острова. Министерството на защитата на Русия заяви в Telegram, че нападението почнало на 20 юни и е траяло на 21 юни. Според Кремъл това е „ още една подправена победа “ на украинските военни.

Министерството оповестява, че във въздушния удар са взели участие 15 украински дрона за нахлуване и разузнаване (американско и турско производство), а ракетни установки и гаубици – M777 и PC30 „ Ураган “, са обстрелвали острова. Според известията са свалени 13 безпилотни летателни апарата на руснаците. На Змийския остров има 4 съветски зенитно-ракетни комплекса и към 250 бойци.

Сателитни фотоси, снимани от Maxar Technologies на 21 юни, демонстрират няколко места на острова, които са били ударени от украинците. Вижда се разрушена кула в южната част и обгорени региони на север.

Часове след случилото се на Змийския остров Русия нанесе тежък удар по разнообразни цели в Одеса, а Украйна удари съветска газодобивна платформа в Черно море.

Междувременно съветските сили са направили няколко сполучливи настъпления в селища югоизточно от Северодонецк на 21 юни, оповестява американският Институт за проучване на войната в ежедневния си преглед. Може би руснаците ще съумеят да застрашат Лисичанск през идващите дни, като избегнат сложното секване на река Сиверски Донец. Те напредват към града от юг. Лисичанск и Северодонецк са най-важните точки, които биха дали надзор на окупаторите над цялата Луганска област.

Според отчета на Генералния щаб на украинската войска – Русия е овладяла селищата Пидлисне и Мирна Долина, намиращи се на югозапад от Северодонецк. Армията на Кремъл е постигнала и непълен триумф край Хирске.

Междувременно в завода „ Азот “ в Северодонецк, който е една от последните украински замъци в индустриалната зона, се намират 568 души, в това число 38 деца. Те са най-вече чиновници на централата и техните фамилии и са ситуирани в бомбоубежища, заяви губернаторът на Луганска област Сергей Хайдай.

Руските сили не престават да правят набези против обитаеми места по продължение на автомагистрала Т1302 Лисичанск-Бахмут, с цел да пресечен украинските наземни информационни линии (GLOC). Руските интервенции по оста Изюм-Славянск от ден на ден затихват, защото силите на Путин дават приоритет на интервенциите към Северодонецк. Те евентуално са си възвърнали и източния бряг на река Инхулец от украинския плацдарм, ситуиран покрай границата сред Херсон и Николаевска област.
ТЕМА преди 14 часа 2157 преди 15 часа 919 преди 16 часа 1693
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР