Украинската армия призна днес, че и извършила удара, при който

...
Украинската армия призна днес, че и извършила удара, при който
Коментари Харесай

Украинската армия призна за извършен удар с убити 63 руски военни в Макеевка

Украинската войска призна през днешния ден, че и направила удара, при който бяха убити 63 съветски военнослужещи в Макеевка, в Източна Украйна, предава Франс прес.

" На 31 декември до 10 единици вражеско военно съоръжение от хетерогенен вид бяха унищожени или развалени в Макеевка ", се споделя в известие във " Facebook " на генералния щаб на украинските въоръжени сили. В него се добавя, че броят на съветските жертви сега се прави оценка.

Според регионалния шеф на съветската Самарска област Дмитрий Азаров неизяснен брой поданици на тази област има измежду убитите при този удар, при който е било употребявано предоставено от Съединени американски щати оръжие (шест ракети от системите Хаймарс, от които два са били свалени), съобщи Асошиейтед прес.

Руски военни блогъри, чиято информация е значително надеждна по време на войната, споделиха, че муниции, складирани покрай изумения обект, са се взривили при офанзивата и са съдействали за огромния брой жертви.

Данийл Безсонов, представител на назначената от Москва администрация на окупираната Донецка област, прикани за наказване на висшите военни, разпоредили толкоз огромен брой бойци да бъдат ситуирани в изумения обект, добавя Асошиейтед прес.

Същевременно продължава борбата за Бахмут, съобщи Франс прес. Военните, които вземат участие в нея, са ужасно изморени и във физически, и във душевен смисъл и в тази война до безкрайност, някои най-после се възприемат като пушечно месо, като годни единствено, с цел да бъдат изпратени на крах, споделя за Франс прес Марк Купченко, млад украински боен духовник, който всеки ден върви на фронта там. Той добавя, че ротациите на военните са малко или никакви, че военнослужещите са непрекъснато в сражения, под голям напън, подложени от време на време на заповеди, които те към този момент не схващат.

Двата воюващи лагера понасят тежки загуби в тази борба, отбелязва Франс прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР