Украинската армия потвърди днес, че се е оттеглила от Ласточкине

...
Украинската армия потвърди днес, че се е оттеглила от Ласточкине
Коментари Харесай

Украйнската армия призна отстъплението от Ласточкине

Украинската войска удостовери през днешния ден, че се е отдръпнала от Ласточкине в Източна Украйна. Тя изясни, че това ще ѝ помогне да спре настъплението на съветските въоръжените сили на запад, съобщи " Ройтерс ". (Видеото е архивно.)

Ласточкине се намира на към два километра западно от град Авдеевка, от който украинската войска се изтегли по-рано този месец.

" Частите на украинските въоръжени сили се изтеглиха от Ласточкине, с цел да провеждат защитата и да попречат на съперника да напредне още повече на запад ", съобщи по малкия екран през днешния ден украинският боен представител Дмитро Лихови.Вчера украинският президент Володимир Зеленски сподели, че е жизненоважно Киев и западните му съдружници да останат единни, и повтори, че успеха на Украйна във войната, която навлезе в третата си година, зависи от непрекъснатата поддръжка на Запада.

Лихови съобщи, че на няколко километра западно от Ласточкине ще бъде построена нова отбранителна линия.Вчера Русия разгласи, че нейните сили са заели по-изгодни позиции край Авдеевка и Донецк.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР