Украинската армия постигна днес първата си символична победа във втората

...
Украинската армия постигна днес първата си символична победа във втората
Коментари Харесай

Войната в Украйна | Одържавената фабрика на Renault в Русия ще произвежда Москвич

Украинската войска реализира през днешния ден първата си алегорична " победа " във втората фаза на войната, достигайки още веднъж границата с Русия край Харков. Силите на Киев организират масирана контраатака в региона на втория по-големина град на страната, наоколо до който минават някои от логистичните линии на главните съветски сили в Донбас.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи, че съветската инвазия не върви по проект и има действителна опция Украйна да победи във войната. Днес се чака също по този начин министър председателят на Швеция Магдалена Андершон да внесе в Народното събрание проекторешението за кандидатстване в НАТО. Очаква се дипломати от балтийската страна да заминат за Турция, където да договарят по запасите на Анкара по отношение на идната евроатлантическа интеграция на страната и прилежаща Финландия поради политиките по отношение на кюрдските общности в района.

По мотив идното влизане на двете балтийски страни в НАТО зам.-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков разгласи, че решението е " неточност с дълбоки последствия, която коренно ще промени световната обстановка ".
Най-важните събития от деня: Реклама

Украинските сили са достигнали съветската граница при Харков
Бойци от украинските Сили за териториална защита сполучливо са достигнали границата на страната с Русия, твърди шефът на Харковска област Олех Синегубов. В момента армията на страната организира сполучлива контраатака в района, която би могла да заплаши снабдителните линии сред главните съветски сили в Донбас и съветския град Белгород. " Горди сме, че бойците о 227-ми батальон от 127-ма бригада от Силите за териториална защита възвърнаха знаците на държавната граница ", разгласи Синегубов в Telegram.

По-рано в обществените мрежи се появи видео на бойци, които слагат синьо-жълт граничен прът в региона северно от Харков.
Разрушена съветска бойна машина, изоставена на пътя, свързващ Харков и село, неотдавна освободено при контраатаката на украинската войска.

Реклама Одържавената фабрика на Renault в Русия ще създава Москвич
Русия национализира огромна фабрика, принадлежала на Renault, и има намерение да я употребява, с цел да възроди известния автомобил Москвич от руската ера в това, пишат от Тhe Moskow Times.

Изглежда, че този ход е първото огромно прекачване на частни активи в държавни ръце, откакто съветски чиновници заплашиха да национализират западния бизнес, напуснал поради нахлуването на Москва в Украйна.

" Реших да посоча фабриката като актив на града и да възобновя производството под историческата марка Москвич ", разгласи кметът на Москва Сергей Собянин.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Енергетика 3 Енергетика 1 Войната в Украйна 2 Право 3 Служебна графа за STORiO 1 Войната в Украйна 2 Енергетика 3 Право Реклама Зеленски освободи командира на териториалната защита
Президентът на Укрйна Володимир Зеленски е назначил нов началник на Силите за териториална защита на страната. Това е Ихор Тантсюра, който поема командването от Юрий Халушкин. Причините за освобождението на остарелия пълководец не се афишират.

Халушкин оглави Силите за териториална защита при започване на тази година, близо два месеца преди началото на съветската инвазия в Украйна. Въпросните бойни формирования са формирани главно от резервисти и доброволци, играят ролята на запас на постоянната украинска войска, не са толкоз мобилни и главната им задача е да отбраняват съответни обитаеми места, когато бъдат атакувани от руснаците.
Кулеба се среща с външните министри на Европейски Съюз поради глобите
Темата диалози на европейските дипломати, на която ще участва и украинският външен министър Дмитро Кулеба, още веднъж ще бъде шестия следващ пакет от наказания против Русия. Пакетът беше препоръчан от ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен преди повече от 10 дни, само че за приемането му би трябвало цялостно единодушие от всички държави-членки, а за момента Унгария стопира процеса.
Бюлетин Войната в Украйна
Научавайте всичко най-важно. Обобщение на протичащото се и следствията от него за хората, бизнеса, стопанската система и политиката.
Вашият email Записване
Реклама
Все още на масата на договаряния остава разновидността за делене на пакета и отсрочване на възбраната за петрола, която е и най-проблематична за унгарския министър председател Орбан. Междувременно Киев желае от Европейски Съюз да забрани на кораби, плаващи под байрак на Европейски Съюз или следени от Европейски Съюз, да транспортират съветски нефт до трети страни - концепция на Европейската комисия, провалена от Гърция, Малта и Кипър заради опасения, че техните корабособственици ще изгубят от противниците си и техните стопански системи ще бъдат наранени.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Момчил Милев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР