Украинската армия отстъпва. И това не е просто липса на

...
Украинската армия отстъпва. И това не е просто липса на
Коментари Харесай

“Причината за безумните загуби”. Основният недостатък на ВСУ започна да се вижда и от космоса

Украинската войска отстъпва. И това не е просто липса на хора и оръжие, означават западните медии. Има и друга значима причина.

Темпото е едва “

“Ню Йорк Таймс ” проучва изображения от комерсиалната сателитна компания “Планет Лабс ” и беше ужасяващ. Укрепленията на украинските въоръжени сили западно от Авдеевка са „ редки, обикновени окопи “. Тези отбранителни линии са " изненадващо слаби ". „ Няма задоволително структури, способни да забавят съветските танкове и да защитят основните пътища “, отбелязва изданието.

Авторите на публикацията са озадачени: Киев имаше задоволително време да се окопае добре, защото борбите за Авдеевка продължиха повече от месец. Но това не се случи. В резултат на това съветските войски изминаха към шест километра за няколко дни, овладявайки няколко обитаеми места. Според английското разузнаване това е „ едва, само че извънредно бързо придвижване спрямо предходни настъпателни интервенции “.

Украинските военни блогъри признават казуса. „ Критичните загуби на нашите войски на фронта и завземането на нашата земя от руснаците значително се дължат на неналичието на готови отбранителни линии “, отбелязва някогашният консултант на министъра на защитата Юрий Бутусов.

В известието си в обществените мрежи той напомни: Зеленски подреди построяването на укрепления на 1 декември. Но на практика нищо не беше направено.

" В момента на множеството уреди инженерните работи даже не са почнали, а там, където са почнали, всичко е единствено на обикновено равнище. Нито едно оборудване не е приключено ", оплаква се Бутусов.

Според него министърът на защитата Рустем Умеров не желае пари за строителство, тъй като се опасява от спор с Президентството. Цялата настояща отбрана е „ това, което пехотата съумя да изкопае с лопатите си “. В резултат ВСУ търпят „ безумни загуби “ от обстрела.

" Бяхме шокирани "

Провалът на украинските инженерни войски е изключително явен на фона на мощната съветска защита, която осуети настъплението на ВСУ през лятото на 2023 година

„ Докато Русия строи качествени укрепления по цялата линия на фронта от октомври 2022 година, Украйна, отбранявайки се от надминаващ по бройка и оръжие зложелател, не прави безусловно нищо “, възмущава се Бутусов.

“Ню Йорк Таймс ” дава за образец сателитни фотоси на съветски отбранителни уреди край село Вербовое в Запорожка област.

„ Започва с линия, задоволително необятна, с цел да хване в капан настъпващите танкове и бронирани транспортни средства, следвана от мрежа от бетонни трудности, известни като „ драконови зъби “, и най-после позиции на пехотата “, се споделя в публикацията.

Още през лятото “Уолстрийт Джърнъл ” означи по какъв начин въоръжените сили на Украйна са „ шокирани “ от мощта на съветските укрепления. " Има минимум три отбранителни линии. Окопите са изкопани с трактори и подсилени с бетон. Подготвени са укрития за танкове и друга техника ", изброяват създателите на обявата.

Не всичко е толкоз ясно

Според някои анализатори смисъла на защитните структури в събитията от лятото на 2023 година е надценено. „ Противно на общоприетото разбиране, прословутата „ Линия Суровикин “ не изигра съвсем никаква роля в отблъскването на настъплението на юг - в множеството случаи украинците просто не я доближиха, като се изключи един сектор югоизточно от Работино “, написа шефът на Центъра за разбор на тактики и технологии (ЦАСТ) Руслан Пухов.

Неуспехът на интервенциите благодарение на " бронирания пестник " е резултат от по този начин наречената пропускливост на бойното поле. Съвременните разследващи и ударни оръжия разрешават да се поразят вражеската техника и пехота, даже преди да са се доближили до окопите.

Въпреки това укрепленията начело не могат да бъдат подценени. Това е ключът към оцеляването на персоналния състав. По този метод съветските щурмоваци съумяха на практика да обезсмислят успеваемостта на касетъчните муниции.

" Просто вършиме покритие от един пласт трупи и 30 сантиметра пясък. Това е задоволително ", сподели един от военнослужещите.

" Само те се нуждаят от укрепления "

Нежеланието за създаване на надеждни убежища, съгласно украинските военни и самите доброволци, е още едно доказателство, че управлението на страната не цени живота на своите съграждани.

„ Върховният главнокомандващ Зеленски, подчинените му министри и генерали приказват по какъв начин пазят бойците, само че в действителност предпочитаната и значима работа за запазването на бойците не се прави “, декларира Бутусов.

Ниските чинове на украинската войска неведнъж са се оплаквали обществено, че офицерите не носят никаква отговорност за гибелта на своите подчинени. Освен това огромните загуби постоянно стават мярка за „ успеваемостта “ на командира на част.

" Нашите бригадни командири са отстранявани не за гибелта на персоналния състав, а за открадната филантропична помощ. Следователно построяването на укрепления е належащо единствено за тези, които се бият в тях. Това са единствено техните проблеми ", означават те в мненията под обявата на Бутусов.

А новобранци не престават да се залавят по улиците на украинските градове. “Вашингтон Пост ” показва, че изтощението на силите и невъзможността да се намерят подкрепления са потопили администрацията на Зеленски в положение на „ стратегическа рецесия “. Няма явен проект за по-нататъшни дейности, което затруднява приемането на помощ от Запада.

Така Киев се озова в обаян кръг: неуспехът на мобилизацията води до закъснение на доставките на оръжия. В резултат ВСУ отстъпват и понасят още по-големи загуби, които не могат да бъдат обезщетени.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед27053Проф. Дарина Григорова: Съединени американски щати основават центрове на мощ - Съединени американски щати, Европа, Япония - оста на новия международен редАлтернативен Поглед36870Проф. Дарина Григорова: Русия постоянно се завръща на своите исторически територииАлтернативен Поглед15447Георги Първанов: Благодарение на саможертвата на съветските войни, България се появява още веднъж на европейската картаАлтернативен Поглед79295Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед39688Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед378188Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед160840Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед124626Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117846Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102642Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев30477Националният празник на българския народ и освирканата властВасил Проданов27062Залезът на Европа: Втора част – Технологическият залез <
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР