Украинската армия обвини руските сили, че са подложили на обстрел

...
Украинската армия обвини руските сили, че са подложили на обстрел
Коментари Харесай

Украина обвини Русия: Атакува с фосфорни бомби Змийския остров

Украинската войска упрекна съветските сили, че са подложили на обстрел с фосфорни бомби Змийския остров в Черно море, откъдето съветските войски се изтеглиха през вчерашния ден, откакто бяха прогонени от украинците.

" Към 18:00 ч. съветските въоръжени сили на два пъти направиха въздушни офанзиви с фосфорни бомби против Змийския остров ", написа в Телеграм началникът на генералния щаб на украинската войска Валерий Залужни, обвинявайки Москва, че " не извършва личните си изказвания ".

Вчера съветската войска сподели, че се е изтеглила от този стратегически остров " в символ на благосклонност ", откакто е " постигнала поставените задания ".

" Единственото нещо, в което врагът е пореден, е непрекъснатата " точност " на ударите му ", добави Залужни.

Той придружи известието си в Телеграм с видео, на което се вижда аероплан, прелитащ над Змийския остров и пускащ минимум две бомби, които удрят задачата, оставяйки леки бели следи в небето - характерен знак на фосфорните бомби.

Фосфорните оръжия са запалителни оръжия, чието потребление е неразрешено против цивилни, само че не и против военни цели, по силата на спогодба, подписана през 1980 година в Женева.
ТЕМА преди 1 час 530 преди 16 часа 931 преди 17 часа 1039
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР