Украинската армия иска да мобилизира до 500 000 допълнителни души,

...
Украинската армия иска да мобилизира до 500 000 допълнителни души,
Коментари Харесай

Украинската армия търси 500 000 войници

Украинската войска желае да активизира до 500 000 спомагателни души, разкри президентът Володимир Зеленски, заяви BBC. На конференция в Киев той показа, че командирите му търсят „ 450 000-500 000 души “, като призна, че това е „ сензитивен “ и безценен въпрос.
Президентът сподели, че има потребност от повече детайлности, преди да поддържа хода, намеквайки, че 500 000 бойци към този момент са на фронта. Неговите мнения идват след неуспехите с помощта от Съединени американски щати и Европейски Съюз. Републиканците в Конгреса на Съединени американски щати първо блокираха боен пакет от $60 милиарда за Украйна по-рано този месец.
Това беше последвано от блокиране от Унгария на договорката за финансова помощ на Европейски Съюз от 50 милиарда евро предходната седмица. Лидерите на Европейски Съюз обаче обявиха, че Украйна няма да остане без поддръжка. Украйна е изправена пред дефицит на муниции, до момента в който продължава да се бие с окупационните съветски сили след пълномащабното навлизане на Москва през февруари 2022 година
Олена Зеленска, първата дама на Украйна, предизвести в изявление за BBC по-рано този месец, че украинците са в „ смъртна заплаха “ да бъдат оставени да умрат без спомагателна поддръжка от Запада.
Руският президент Владимир Путин сподели тази седмица, че Москва ще продължи нашествието си, обещавайки, че всички негови цели ще бъдат реализирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР