Украинската армия иска да мобилизира до 500 000 допълнителни души,

...
Украинската армия иска да мобилизира до 500 000 допълнителни души,
Коментари Харесай

Зеленски: Украинската армия търси допълнителни 500 000 войници

Украинската войска желае да активизира до 500 000 спомагателни души, разкри президентът Володимир Зеленски, защото войната с Русия наближава две години.

На конференция в Киев той сподели, че командирите му търсят " 450 000-500 000 души ", като призна, че това е " сензитивен " и безценен въпрос. Той сподели, че има потребност от повече детайлности, преди да поддържа хода, намеквайки, че 500 000 бойци към този момент са на фронта.

Неговите мнения идват след неуспехите на помощта от Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Републиканците в Конгреса на Съединени американски щати първо блокираха боен пакет от $60 милиарда (£47 милиарда) за Украйна по-рано този месец. Тази седмица представители както на Белия дом, по този начин и на Държавния департамент споделиха, че Съединени американски щати възнамеряват още един пакет военна помощ за Украйна, само че че имат лимитирана опция да изпратят повече помощ по-късно, в случай че Конгресът не предприеме дейности.

Неуспехът на Съединени американски щати беше последван от блокирането на Унгария на договорката за финансова помощ на Европейски Съюз от 50 милиарда евро (55 милиарда долара; 43 милиарда паунда) предходната седмица. Лидерите на Европейски Съюз обаче обявиха, че Украйна няма да остане без поддръжка. Украйна е изправена пред дефицит на муниции, до момента в който продължава да се бие с окупационните съветски сили след пълномащабното навлизане на Москва през февруари 2022 година Контранастъплението на Киев спря при започване на зимата и има опасения, че руснаците просто могат да надминат Украйна.

Олена Зеленска, първата дама на Украйна, предизвести в изявление за BBC по-рано този месец, че украинците са в „ смъртна заплаха “ да бъдат оставени да умрат без спомагателна поддръжка от Запада.

Руският президент Владимир Путин сподели тази седмица, че Москва ще продължи нашествието си, обещавайки, че всички негови цели ще бъдат реализирани. Лидерът на Кремъл сподели още, че 617 000 съветски бойци сега вземат участие в това, което Москва разказва като своя " специфична военна интервенция ". Но той призна, че въоръжените сили имат проблеми със системите за противовъздушна защита и връзката и би трябвало да усилят производството на дронове.

Пресконференцията на президента Зеленски в края на годината се организира в украинската столица във вторник, като часът и мястото се пазят в загадка от необятната общност. Поканените украински и задгранични медии получиха детайлностите в техните писма за удостоверение. Появявайки се в марковите си военни облекла, украинският водач получи необятен набор от въпроси по време на двучасовото събитие.

Той разкри, че висшите военни командири на Украйна са " предложили да активизират спомагателни 450 000-500 000 души " за военните старания на страната. Той сподели, че това е „ доста съществено число “ и се нуждае от по-задълбочено разискване, преди да се ангажира с проекта.

„ Имам потребност от конкретика: какво ще се случи с милионната войска на Украйна, какво ще се случи с тези момчета, които пазят нашата страна две години? Имаме проблеми с ротацията и празниците. Това би трябвало да бъде повсеместен проект. “

Но той отхвърли всевъзможни оферти за активизиране на дами.

Попитан от Джесика Паркър от BBC дали Украйна може да е на прага да стартира да губи войната, Зеленски беше корав. „ Не “ беше отговорът.

Това е отговорът, който бихте очаквали, само че той не е единственият в изразяването на този тип увереност, споделя нашият сътрудник в Киев. Много хора, които е срещала, няма да одобряват нищо друго с изключение на да отвърнат на своите съветски нашественици, прибавя тя.

По време на брифинга господин Зеленски сподели още, че:

Украйна ще може да създаде милион дрона през 2024 г

Той има „ работни връзки “ с висшия боен пълководец на Украйна Валерий Залужний, омаловажавайки известията за раздор сред двамата

Мирните договаряния с Русия сега не са осъществими, като акцентира, че ще се стреми да възвърне напълно интернационално приетите граници на Украйна, в това число Крим

По време на цялото събитие украинският президент се опитваше да внуши убеденост, само че от време на време изглеждаше под напрежение и раздразним, когато го притискаха известията за корупция измежду украински държавни чиновници и законодатели.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР