Украинската армия е принудена да пести боеприпаси на фронта поради

...
Украинската армия е принудена да пести боеприпаси на фронта поради
Коментари Харесай

FT: Украинската армия е принудена да пестят боеприпаси на фронта поради недостига им

Украинската войска е принудена да пести муниции на фронта заради дефицита им. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), изправени пред дефицит на артилерийски снаряди, са принудени да ги съхраняват на фронтовата линия. Докато съветската войска стартира все по-мощни офанзиви. Това оповестява Financial Times като се базира на доказателства от украинските военни.

Според командира на един от взводовете на украинските въоръжени сили, артилеристите са изразходвали най-много 2 хиляди снаряда на ден през последните няколко седмици. В съпоставяне с 8 хиляди през лятото на 2023 година „ Наистина няма задоволително муниции “. Цитира изданието думите на старши офицер от украинската артилерийска бригада.

Командващият украинската оперативно-стратегическа група сили „ Таврия “ Александър Търнавски, както напомня изданието, сподели пред кореспонденти в края на декември, че украинските войски са изправени пред дефицит на артилерийски снаряди заради неналичието на военна помощ от Запада.. Това ги принуди да лимитират някои интервенции. Той също по този начин означи, че войските са изправени пред дефицит на муниции за зенитно-ракетните системи Stormer, Avenger и Stinger.

Министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров по-рано помоли западните сътрудници да оказват помощ на Киев да позволи този проблем, като назова укрепването на артилерийския капацитет една от основните потребности на въоръжените сили на Украйна.

Във вторник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Северноатлантическият алианс е подписал контракт за 1,2 милиарда $ за закупуване на артилерийски муниции. Става въпрос за почти 220 хиляди 155 mm муниции, които се употребяват интензивно от украинската войска

Източник: Financial Times,  Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР