Украинската армия e подпалила тонове зърно в складовете на пристанището

...
Украинската армия e подпалила тонове зърно в складовете на пристанището
Коментари Харесай

ДНР: Украинската армия унищожи тонове зърно

Украинската войска e запалила тонове зърно в складовете на пристанището в Мариупол по време на отстъплението си. Това съобщи пред РИА Новости съветникът на ръководителя на Донецката национална република Ян Гагин. Той означи, че в пристанището има доста царевица и пшеница, само че в този момент по-голямата част от зърното е неизползваема.

" Това се дължи на обстоятелството, че врагът, изтегляйки се от пристанището, възпламени зърнохранилищата, тъй че ДНР да не получи това зърно, тъй че да е невероятно то да се употребява по никакъв метод, акцентира Гагин и добави, че гасенето е траяло няколко дни, само че без резултат.

По думи на съветника става дума за тонове зърно. По-рано съветският президент Владимир Путин съобщи, че Русия не слага никакви условия за експорт на зърно от украинските пристанища.

Той означи и че изказванията, че Москва не разрешава да се изнася украинско зърно, са блъф.

Кремъл упорства Украйна би трябвало да разчисти методите към пристанищата, а Русия, от своя страна, ще подсигурява мирното прекосяване на корабите със зърно.

Киев назова " изнудване на цялата интернационална общественост " думите на съветския заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, че Москва може да обмисли повдигане на блокадата на пристанищата в Черно море в подмяна на анулация на част от антируските наказания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР