Украинска ракетна атака в ранните часове днес предизвика пожар в

...
Украинска ракетна атака в ранните часове днес предизвика пожар в
Коментари Харесай

Въздушно нападение предизвика пожар в корабостроителницата в Севастопол. Ранените са над 20

Украинска ракетна офанзива в ранните часове през днешния ден провокира пожар в корабостроителницата „ Севморзавод “ в Севастопол в Крим. При удара и пожара бяха ранени минимум 24 души, заяви назначеният от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев в Teлеграм, представен от международните организации.

Първоначално Развожаев твърдеше, че съветската противовъздушна защита е отблъснала нападението и, че ракетната офанзива е провокирала пожар в „ нецивилен обект “, само че без да посочи какъв тъкмо. На следващ стадий той разясни за кой обект става дума. Губернаторът не навлезе в други детайлности и не посочи какъв брой изстреляни от украинците ракети са били прихванати от съветската Противовъздушна отбрана. Той единствено заяви, че се намира на мястото на нападението.

Ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер заяви за ранени и вреди при офанзиви с дронове. Повредена е пристанищна и друга гражданска инфраструктура в региона на Измаил. Въздушна паника беше оповестена и в Сумска и Черниговска област.
Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че в този момент страната му се нуждае най-много от системи за противовъздушна защита.
Преди това Дания разгласи най-големия до момента пакет с помощи за Украйна на стойност 833 милиона $. Той включва танкове, бойни машини на пехотата, муниции. Германия също усилва военната помощ за Киев – системи за противовъздушна защита, артилерия и друго военно съоръжение.
Според съветския президент Владимир Путин Украйна може да стартира договаряния за мир, едвам когато нейните запаси свършат.
Предстои Путин да се срещне със севернокорейския водач Ким Чен-ун, който дойде в Русия по негова покана на първото от четири години посещаване. Визитата в Русия – първа от четири години съответства с следващото ракетно изстрелване от Северна Корея. Токио заяви за две ракети, изстреляни с период от 9 минути, паднали отвън изключителната икономическа зона на Япония.

От началото на съветската атака против Украйна през февруари 2022 година анексираният от Русия Крим е постоянно цел на офанзиви с въздушни и морски дронове, напомня Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На 25 август Москва да вземем за пример съобщи, че е свалила 42 украински дрона в Крим.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР