Украинска пшеница няма да влезе в производството в България на

...
Украинска пшеница няма да влезе в производството в България на
Коментари Харесай

Мариана Кукушева: От украинска пшеница няма да има нито един хляб или закуска

Украинска пшеница няма да влезе в производството в България на нито един самун или закуска. Това подсигурява ръководителят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева в “Събуди се ” по Нова тв.

Според нея жителите ще страдат от пагубните резултати, до които ще доведат анатемосването на зърнопроизводителите и на земеделските производители.

„ Няма да участваме в националния митинг в понеделник, защото сме в края на веригата зърно-брашно-хляб. Зърнопроизводството е структурално определящ бранш в селското стопанство. Благодарение на зърнопроизводителите България прескочи продоволствената рецесия, която засегна целия свят преди 3 години. Българските зърнопроизводители получават сред два и три пъти по-малко дотации по отношение на европейските страни. Това не трябва да се не помни нито от институциите, нито от обществото. Ако някъде има порочни практики, контролните органи би трябвало да си свършат работата ”, изясни още Кукушева.

По думите й украинската договорка не визира хлебопроизводителите, тъй като създават самун само и единствено от българска пшеница.

„ Ако в България е влизала пшеница по време на транспортната договорка, тя е употребена само и единствено за произвеждане на фуражи. Да имаме вяра, че от Украйна ще влиза стока без пари, е повече от наивно и смешно. Ние имаме задоволително земеделска продукция, с която да обезпечим своето национално произвеждане ”, разясни Кукушева.

„ Тук е мястото да заявя, че Асен Василев е първият и единствен български финансов министър, който удържа и вкара обществената мярка – нулево Данък добавена стойност на хляба ”, сподели още председателят на Националния браншови съюз.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР