Украинска група в Германия оказва натиск върху търговците на дребно

...
Украинска група в Германия оказва натиск върху търговците на дребно
Коментари Харесай

Украинска неправителствена организация призовава за бойкот на шоколада Milka в Германия

Украинска група в Германия оказва напън върху търговците на дребно в страната да отстранен шоколада Milka от рафтовете си, защото интернационалният му производител продължава да развива активност в Русия.

Киев и неправителствените организации, подкрепящи идеята му, се пробват да накарат задграничните компании да пресечен връзките си с Москва посредством лист на " интернационалните спонсори на войната ". Миналата седмица украинското държавно управление го закри, заявявайки, че той оказва отрицателно въздействие върху поддръжката.

Американският мултинационален хранителен колос Mondelez, който Украйна включи в черния си лист през май предходната година, беше набелязан от основаната в Берлин украинска група за напън Vitsche. Тя прикани търговците на дребно Rewe и Edeka да бойкотират неговите артикули, изключително шоколада с марка Milka. В обява в X (бивш Twitter) тя съобщи, че " моралът би трябвало да има място в бизнеса ".
 
" Инвеститорите не се интересуват от морала " - основният изпълнителен шеф изяснява за какво Oreo остават в Русия.

Според осведомителното издание RND, което е прегледало писмо, изпратено от  Vitsche  до немските търговци на дребно, украинската група е реагирала на забележките, направени от основния изпълнителен шеф на Mondelez International Дирк Ван де Пут в изявление предишния месец. Главният изпълнителен шеф съобщи, че вложителите на компанията наподобява нямат морални скрупули да останат в Русия.

" Ако имате значим съветски бизнес, ударът върху компанията ще бъде голям и това става предмет на друга полемика ", сподели той пред Financial Times.

Подобно на доста други западни компании, Mondelez обществено осъди Москва за ролята ѝ в спора в Украйна, само че отхвърли да се отдръпна от Русия.

Mondelez популяризира Milka като артикул, който прави Великден " по-нежен ", тъй че писмото е обвързвано и с празника, отбелязван от католиците този уикенд. Украинските деятели възнамеряват и протест в събота против това, което те назовават " подправен пацифизъм ".

Vitsche е в унисон с формалните послания на Киев по доста въпроси. Както украинският делегат в Берлин, по този начин и неправителствената организация жигосаха предлагането в Германия да се третират като бежанци руснаците, които са избягали от родината си през 2022 година, откакто Москва разгласи частична военна готовност.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР