Украинецът Серхий Стаховски привлече медийното внимание през 2013 г., когато

...
Украинецът Серхий Стаховски привлече медийното внимание през 2013 г., когато
Коментари Харесай

Стаховски - от битката с Федерер до тази за Украйна


Украинецът Серхий Стаховски притегли медийното внимание през 2013 година, когато сервира изненадата, отстранявайки Роджър Федерер във втория кръг на " Уимбълдън ".

Близо десетилетие след паметния успех някогашният №31 в света смени тенис ракетата с оръжие. Стаховски към този момент ще води борбите си не на корта, а на фронта!



" Записах се в запаса предходната седмица. Нямам никаква военна подготовка, само че владея оръжие. ", заяви Стаховски в обществените мрежи.



Екстенисистът разгласява " Инстаграм " сторита от фронта всекидневно. " Хората тук в Киев са мощни духом, никой няма да се съобщи ", написа той във втория ден от войната.

" (Владимир) Путин, ще танцуваме на гроба ти ", закани се Стаховски.

В изявление пред английския Sky News спортистът разкритикува водачите на Европейския съюз (ЕС) поради пасивността им във връзка с спора Русия-Украйна, водещ началото си от 2014 година

" За армията ни е доста значимо, че усеща поддръжка, само че тя е медийна. Нека гледаме действително на нещата - спорът с Русия продължава към този момент 8 години. Къде бяха всички от самото начало? ", съобщи Стаховски.

" Никой от нас не вярваше, че ще се стигне до война, само че се случи. Европейските и международни водачи не са подготвени да оказват помощ на Украйна в сраженията, а те се водят за една по-добра Европа, за нашето бъдеще. Ако Украйна падне, ние ще се борим за нея ", сподели още някогашният тенисист.



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР