Украинецът Олександър Усик победи британеца Антъни Джошуа и защити световната

...
Украинецът Олександър Усик победи британеца Антъни Джошуа и защити световната
Коментари Харесай

Украинецът Усик надви Джошуа в 12 рунда

Украинецът Олександър Усик победи британеца Антъни Джошуа и отбрани международната си купа в тежка категория във версиите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

Битката в реванша се организира в Джеда, Саудитска Арабия, и след 12 рунда зрелищен бокс съдиите присъдиха триумф на Усик по точки с поделено превъзходство (115:113, 116:112, 113:115).

Двамата предложиха страховит дуел в необикновено движение през всичките 12 рунда. Джошуа записа много по-добър мач от първия подобен и имаше отлични моменти, само че Усик му предложи задоволително добър отпор, като се оправи с някои сложни моменти, изключително в първата половина на спектакъла.

С триумфа си 35-годишният Усик към този момент има 20 победи на професионалния кръг от 20 мача, като 13 от тях са с нокаут. 32-годишният AJ пък е с баланс от 24 триумфа (22 нокаута) и 3 загуби, само че ще би трябвало да изкачи още веднъж стълбицата, в случай че желае отново да се бие за международната купа.

Британецът пропусна опцията да се изравни с четирима велики боксьори, които са печелили международната купа в тежка категория 3 пъти – Мохамед Али, Ленъкс Люис и Виталий Кличко. Ивендър Холифийлд пък е единственият четирикратен първенец.

След последния гонг Джошуа отдаде дължимото на Усик и прикани публиката да посрещне първенеца с овации. Двамата ще вземат идентични пари, без значение, че по традиция първенецът в множеството случаи взима по-голям дял от уредниците. В случая Усик и Ей Джей ще завоюват по към 40 милиона $ за своя мач.

След мача Усик благодари на щаба си, на всички хора в Украйна и Господ. Той добави, че не счита, че Тайсън Фюри, който държи последния шампионски пояс в тежка категория за пенсиониран и добави, че чака да се бие с него за короната на безспорен международен първенец в тежка категория.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР