Указите на президента Румен Радев, с които днес бе разпуснато

...
Указите на президента Румен Радев, с които днес бе разпуснато
Коментари Харесай

В последния ден на 48-то НС партиите разбраха, че трябва да работят заедно

Указите на президента Румен Радев, с които през днешния ден бе необуздано 48-то Народно събрание и бе назначено ново служебно държавно управление, форсираха края на последния ден от работата на Народното събрание. Всяка парламентарна група прочете крайна декларация със самобитен доклад за политическата конюнктура и опитите за основаване на държавно управление, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ В началото на 48-то Народно събрание ГЕРБ-СДС пое ангажимент за работещ кабинет, а беше ясно, че съставянето на държавно управление ще изисква консенсус. Ние бяхме подготвени за подобен консенсус и преминахме през оферти за всевъзможен вид кабинет, само че срещнахме отвод от градивна работа от останалите ПГ “, съобщи водачът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. „ Разчитахме на поддръжка най-много от страна на Демократична България, чиято роля можеше да бъде основна за решение на политическата рецесия, само че те избраха различен път.
Десислава Атанасова
Политическата рецесия може да бъде решена с безапелационна храброст, и с политически потенциал. Липсата на тези две неща са и аргументите за тежката обстановка, в която се намираме през последните години, през които се опитваха с държавния наказателен уред да ни слагат в изолираност. Днес, в последните дни на 48-то Народно събрание, можем да кажем, че ГЕРБ-СДС е резистентен и незаобиколим фактор, намиращ се в центъра на политическия развой. Благодаря на всички наши симпатизанти за градивната поддръжка, ще продължим да се борим за България “, съобщи още Атанасова.
Андрей Гюров
„ Това Народно събрание ще остане като парламент на хартията, на " измененията в Изборния кодекс ", с които се узакониха законовите злоупотреби “, съобщи водачът на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров. „ Сред работата на 48-то Народно събрание не бяха целите: правосъдната промяна, Шенгенското пространство, Еврозоната, повишението на стандарта на жителите. Сега е време за смелост- следва ни да посочим цели, да знаем къде отиваме и какви са стъпките за тях. Желанията на жителите са правдивост, почтени приходи и предвидимост. Вярваме, че нашето обществото е мощно, че то няма съмнения за посока. Ние сме с гражданското общество, няма да се откажем, и с вяра за смяна ще продължим напред “, съобщи още Гюров.
Мустафа Карадайъ
От името на третата политическа мощ - Движение за права и свободи, водачът й Мустафа Карадайъ прочете декларация. „ Няма по какъв начин да сме равнодушни с следващия крах да се реши политическата рецесия в страната. Такава рецесия най-новата ни история не помни. В същото време можем да погледнем на тази рецесия като опция да забележим поуките и да създадем верния избор по пътя “, съобщи Карадайъ. „ В началото на 48-то Народно събрание се дадоха поръчки за постигането на консенсус - през днешния ден е добре всеки почтено да оцени своите дейности, дали е направил всичко, с цел да има кабинет. Гражданите желаеха работещо държавно управление и това не съумя, заради неналичието на разговор, заради персоналните партийни ползи на депутатите. Политиката на първо място е отговорност, дано основите на идната предизборна акция са подготвеност и здрав разсъдък в името на просперираща България “, съобщи още Карадайъ.
Костадин Костадинов
Според водача на " Възраждане " Костадин Костадинов новите избори са нова опция за България. „ Приветстваме опцията за пети изправителен изпити. Все отново това Народно събрание одобри две знакови решения - предоговаряне на ПВУ в бранша " Енергетика ", както и ясното заставане зад националната идея и отбраната на българския народ в РСМ “, съобщи още Костадинов.
Корнелия Нинова
Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова войната в Украйна е една от аргументите за липса на разговор. „ Разбра се, че който е „ за “ войната, е евроатлантик, а този, който е „ за “ мира, е разгласен за изменник. Вторият проблем, който ни опълчи, е разделянето статукво-промяна, само че някои не схванаха, че не може да си в два Народното събрание и да казваш, че си смяна. Чекмеждета, NEXO, GEMCORP и други тематики белязаха Народното събрание, вместо да се вземат решение проблемите с корупцията. Това бяха и факторите за крах на това Народно събрание “, посочи още Нинова.
Христо Иванов
„ Парламентарната република трайно стартира да мутира в квази президентски модел. Проблемът, че властта се упражнява в рамките на закона е фундаменталния фактор за невъзможността на логичен разговор, би трябвало да подсигуряваме законността, с цел да излезем от рецесията “, съобщи съпредседателят на Демократична България, Христо Иванов.
Стефан Янев
А Стефан Янев, водачът на най-малката ПГ в 48-то Народно събрание, посочи, че в Народното събрание е трябвало да бъде посредник сред ядосани младежи, които се бунтуват. „ В опита на трупане на политически имидж не се решаваха значимите въпроси за жителите. Трябват мощни мъже, а не такива, които сутринта си гладят ризите за утринните излъчвания. Трябва отговорност от депутатите, с цел да има сигурност, непоклатимост и взаимност за решение на парламентарната рецесия, тъй като нямаме право да пилеем времето на хората “, съобщи още Стефан Янев.
Вежди Рашидов
" Ето, че пристигна края на 48-то Народно събрание. Приех решението да бъда ръководител на Народно събрание, с цел да дадем успокоение на обществото, само че всички ние трябваше да се замислим дали разрушавам или съзидаваме “. С тези думи Вежди Рашидов публично прати 48-то Народно заседание в историята.

„ Някога и аз като вас се втурнах в това занятие, подготвен да сътворявам с вяра, надали не да обърна света. Започнах промени, сторих театри, замъци, връщах антики от най-далечни земи, прекарах дни и нощи в договаряния да показва гения ни в най-хубавите зали, да запазим спокойствието и границите си и по този начин всеки ден до през днешния ден. Дали съумях, не напълно, всеки ден слушам тътена на въпроса – И какво от това? Знаех, че в политиката посрещат с цветя и изпращат с камъни, зная, че всеки един от нас ще заплати тази цена, само че ние сме длъжни да запазим фантазиите си, да потиснем пристрастеностите си и да забравим за сметките, за рейтингите, и да помислим какво остава след нас на тази земя. Апелирам всички вас: вижте хората, които са ви издигнали, замислете се и дайте разсъдък в бъдещето, тъй като народът чака решения от нас. Молим се идващите избори да донесат повече сигурност, вяра и единство, нека утрото е по-мъдро от вечерта, народът има потребност от нас “, приключи Рашидов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР