Указът на президента за избор на нов министър-председател не влезе

...
Указът на президента за избор на нов министър-председател не влезе
Коментари Харесай

Указът на президента за избор на нов премиер не влезе за гласуване в Народното събрание

Указът на президента за избор на нов министър-председател не влезе за гласоподаване в Народното събрание, оповестява БНР. (Видеото е от през вчерашния ден - размяната на ултиматуми сред Политическа партия - Демократична България и ГЕРБ - СДС)

Днес изтича ултиматумът, който водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даде на сътрудниците си от ПП-ДБ, да поднесат опрощение на номинираната за министър председател Мария Габриел и договарянията за държавно управление да бъдат възобновени. 

Така до последно стоеше въпросът дали в дневния ред на депутатите ще бъде импортирана изключителна точка – или за избор на министър председател и Министерски съвет в поправен състав, след отхвърли на 11 министри да вземат участие в кабинета препоръчан от Мария Габриел, или тя да подава отвод от сформиране на държавно управление и Народното събрание да вземе решение да се премине към втория мандат.



Нищо от това не се случи. Не стана ясно и дали двете обединения: ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Политическа партия - Демократична България, са провели някакви диалози.  

На влизане в пленарната зала Кирил Петков отхвърли всевъзможен коментар, а Бойко Борисов реши да се пошегува в отговор на въпроса дали има отворена врата за договаряния, показвайки вратата на залата: " Ето я, отворена е! "

Вътре в залата възприятието си за комизъм упражни и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков:

" Уважаеми сътрудници, ще предложа на вашето внимание отмора до 11:00 ч., когато ще стартира парламентарният надзор ".

Междувременно втора от дребните партии в Политическа партия - Демократична България заявява, че няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. Уверението идва от " Средна европейска класа ", която има един депутат - водачът ѝ Константин Бачийски. Той няма да поддържа подобен кабинет, тъй като, " която и фигура да бъде посочена за министър председател, зад нея ще наднича Борисов с наложения 12-годишен модел на ръководство ". 



Засега, в деня, в който изтича следващият краен период за договарянията за държавно управление, отговорът на въпроса – кабинет или избори, още веднъж се отсрочва. Не е ясно за по кое време, защото няма краен период за гласоподаване в Народното събрание на президентския декрет.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР