UK. Премиерът Риши Сунак отбелязва една година на поста си,

...
UK. Премиерът Риши Сунак отбелязва една година на поста си,
Коментари Харесай

Британският лидер Риши Сунак отбелязва една година на поста с малко за празнуване

UK. Премиерът Риши Сунак отбелязва една година на поста си, само че няма доста мотиви за празнуване

От ДЖИЛ ЛОУЛЕС Associated Press, 25 октомври 2023 година, 6:30 ч. Избори, които би трябвало да бъдат свикани до края на 2024 година Консерваторите изостават сред 15 и 20 точки зад лейбъристите в изследванията на публичното мнение – разлика, която едвам се реалокира през годината на ръководство на Сунак.

Последният спор Израел-Хамас, към този момент трета седмица, и Продължаващата война на Русия в Украйна добави към провокациите пред Сунак.

„ Знам, че тази година беше сложна “, сподели Сунак в известие по случай годишнината. „ И към момента има работа за извършване, с цел да се помогне на работливите фамилии в цялата страна, само че се гордея със стъпките, които направихме. “

Преди малко повече от година Сунак смяташе, че е изгубил шанса си да бъде министър-председател. През септември 2022 година той загуби съревнование за водачество на консерваторите от Лиз Тръс, която пое премиерския пост от скандализиращия Борис Джонсън.

След това Тръс разгласи бюджет това включваше милиарди неоценени данъчни облекчения и изплаши финансовите пазари. Стойността на паунда падна, цената на държавните заеми скочи - и Тръс разгласи оставката си след единствено шест седмици на поста. Партията избра Сунак да я замести и той стана третият министър-председател на Англия за годината.

„ Бяха направени някои неточности “, сподели Сунак дипломатично, до момента в който стоеше извън 10 Downing St. на 25 октомври 2022 година „ И бях определен за водач на моята партия и за вашия министър-председател, частично, с цел да ги поправя. “

Той даде обещание, че неговото държавно управление ще „ има честност, професионализъм и отчетност на всяко равнище. "

Пазарите се успокоиха и Сунак съумя да закърпи връзките с европейския Съюз, който се разпадна по време на изпитателния бракоразвод на Англия от блока.

Той разгласи пет цели за своето държавно управление, в това число понижаване на половина на инфлацията, която доближи връх от 11,1% в края на 2022 година, стимулиране на растежа на стопанската система, понижаване на изоставането в опазването на здравето и ограничение на броя на мигрантите, достигащи до Англия през Ламанша с дребни лодки.

Има прочут прогрес – инфлацията беше 6,7% през септември и стопанската система пораства, въпреки и единствено с към 0,5% на годишна база. Но здравната система остава претрупана, проектите на държавното управление да изпрати търсещи леговище в Руанда като възпиращ фактор са затънали в съдилищата, а милиони хора във Англия към момента се борят да заплащат сметките си.

Sunak отвърна на удара, като се опита да се преоткрие като популист, който разклаща нещата. Той разгласи, че забавя стъпките за последователно унищожаване на изкопаемите горива, с цел да спести пари на данъкоплатците, ограничи свръхбюджетен план за високоскоростна железопътна линия и разгласи проекти за ефикасна възбрана на пушенето за идващото потомство с постепенна възбрана за закупуване на цигари.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Той сподели на делегатите на конференцията на консерваторите този месец, че взема „ дълготрайни решения за по-добро бъдеще “, само че за критиците това просто изглеждаше като несвързана комбинация от политики. < /p>

Бившият народен представител от консерваторите Джъстин Грийнинг сподели, че изявлението на Сунак за „ нарушение на политическия консенсус и оборване на статуквото “ звучи повече като Тръс, в сравнение с като „ рационалния, прагматичен “ политик, който стабилизира корабът след разрушителния му предходник.

„ Независимо дали вътре или отвън празненството, неочакваното прераждане на Сунак като „ Liz lite “ не остави никого благополучен “, написа Грийнинг в The Guardian.

Два пагубни резултата от частични избори предходната седмица задълбочиха мрака. Консерваторите изгубиха две места в Народното събрание, които държаха години наред с огромна преднина, защото гласоподавателите всеобщо минаха към лейбъристите.

Засега мърморенето измежду консерваторите е заглъхнал. Малцина желаят да рискуват да смъкват още един водач преди избори.

Сунак не се отхвърля. Неговият офис пусна бърз видеоклип, рекламиращ достиженията от миналата година и казващ на феновете да „ следят това пространство “ за повече победи. Плановете на държавното управление за идната година ще бъдат изложени от крал Чарлз III на формалното разкриване на Народното събрание на 7 ноември.

Говорителят Макс Блейн сподели, че Сунак е “ съсредоточени върху представянето за обществеността, а не върху отбелязването на годишнина. “

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР