Ужасяващи експертни оценки даде съдебен медик на процеса в унгарския

...
Ужасяващи експертни оценки даде съдебен медик на процеса в унгарския
Коментари Харесай

Експерт: Заключени в камион бежанци, открити мъртви на магистрала в Австрия, имали мъчителна смърт

Ужасяващи експертни оценки даде правосъден доктор на процеса в унгарския град Кечкемет против 10 българи и един афганистанец, упрекнати че са незаконна група трафиканти на хора , виновна за гибелта на 71 бежанци , открити мъртви в камион на автомагистрала в Австрия през лятото на 2015 година, съобщи ДПА.
 
Според медика жертвите - 59 мъже, 8 дами и 4 деца - са имали мъчителна гибел от задушаване, затворени в хладилната камера на камиона.
 

Автомобилът е почнал пътуването си в селището Морахалом в Сърбия, на границата с Унгария. Час и половина по-късно ниското равнище на кислорода към този момент е създавало съществени компликации с дишането и главоболие на заключените вътре бежанци.

Три часа след началото на пътуването в камерата надали са останали живи хора, сподели специалистът. По това време камионът е бил още на унгарска територия.
 

Затова, въпреки че жертвите са били открити на автомагистрала в Австрия , делото е било предадено за гледане в Унгария, отбелязва ДПА.
 
Процесът против трафикантите на бежанците , които са били от Сирия, Ирак и Афганистан , стартира през юни и се чака да продължи и следващата година. Трима от българите и афганистанецът са упрекнати в ликвидиране на доста хора при изключително тежки условия - закононарушение, което се санкционира с пожизнен затвор без опция за предварително освобождение.
 

Смята се, че подсъдимите са трансферирали към 1200 бежанци в Австрия по така наречен Балкански път по време на огромната миграционна рецесия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР