Ужасяващ случай на жестокост в Пловдив. Петгодишно момче е било

...
Ужасяващ случай на жестокост в Пловдив. Петгодишно момче е било
Коментари Харесай

След жестокостта в Пловдив: Унизителни видеоклипове с момченцето са иззети от телефона на мъжа

Ужасяващ случай на свирепост в Пловдив. Петгодишно момче е било измъчвано и обезобразено от майка си и мъжа, с който дамата живее на фамилни начала, оповестиха от прокуратурата. Според обвиняването систематичното домашно принуждение е застрашавало живота на детето.

Унизителни видеоклипове с момченцето са конфискувани от телефона на мъжа.

Стела Алексиева и сътрудникът ѝ Петър Чернев бяха доведени с белезници в правосъдната зала. Жената остана безмълвна пред медиите, само че мъжът съобщи, че се разкайва.

" Съжалявате ли? "

" Да "

Оказа се, че Петър Чернев е осъждан два пъти за опиати. През последната година майката и петгодишният й наследник - аутист, живеели в неговото жилище. Според обвинителния акт двамата редовно са упражнявали физическа и вербална експанзия към детето.

" Действително от събраните доказателства досега не може да се изведе безапелационен извод по какъв начин тъкмо е получена телесната щета т.е. механизмът, по който е сторено действието ", сподели Бригита Байрякова - прокурор.

Сигнал към институциите подава при започване на седмицата близка родственик на детето, която забелязала огромна рана на главата на момченцето. Според обвинените обаче детето единствено се е изгорило на душа в банята. След незабавната интервенция на полиция и обществени служби то е настанено в предпазено жилище.

" Към момента е подхваната мярка на протекция по отношение на детето и то е на несъмнено място с поддръжка от експерти ", сподели Гергана Тошкова- шеф отдел „ Закрила на детето “- Пловдив.

В телефона на обвинения Чернев проверяващите са разкрили голям брой видеоклипове с упражнявано принуждение и унизителни подиуми с дребното момченце. Въпреки че обществени служащи са работили с детето, те не са отчели, че то е в риск или жертва на домашно принуждение.

" Семейството е употребило обществени услуги в една от услугите в община Пловдив. Детето е работило с психолог и логопед от лятото на 2023 година. Колегите са решили, че по-трудно се поддържа връзка с него. В този интервал ние нямаме данни за принуждение ", изясни Гергана Тошкова, шеф отдел " Закрила на детето " Пловдив.

До дни на момченцето ще бъде направена интервенция в университетската болница на Пловдив, прецизираха от прокуратурата.

Автор: Галена Паскова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР