Ужасно е усещането да караш пил! Това коментираха ученици от

...
Ужасно е усещането да караш пил! Това коментираха ученици от
Коментари Харесай

Ученици във Варна: Ужасно е усещането да караш пил

Ужасно е чувството да караш пил! Това разясниха възпитаници от Варна, които участваха през днешния ден в неповторима проява за тест на държанието, употребявайки специфични алко-очила, които симулират положения след приложимост на алкохол или опиати. Тя се организира в двора на Професионалната техническа гимназия в морския град. Бе следена от близо 1000 ученици на учебното заведение, като част от тях взеха присъединяване в симулацията. Целта бе да видят, въпреки и под формата на симулативност, както е положението под влияние на алкохол или дрога, съобщи кореспондент на Varna24.bg .   

Демонстрацията бе извършена по концепция на дирекция " Превенции " в Община Варна, в границите на осведомителните акции " Не шофирай, в случай че си пил " и " Без дрога на пътя: Последната автомагистрала ".

Като част от нея в наличието на инструктор, ученици-шофьори тестваха своите умения като водачи на МПС, носейки специфични алко-очила, които симулират положения след приложимост на алкохол или опиати.

Целта на събитието бе да се покаже нагледно и да се осъзнаят законовите, здравните и обществените последствия от шофиране след приложимост на упойващи субстанции.

Събитието даде формален старт на учебната и градската кампанийна активност, проведена от дирекция " Превенции " към Община Варна в партньорство с ОД на Министерство на вътрешните работи, бранш " Пътна полиция ".

На него участваха заместник-кмета по сигурността в Община Варна Илия Коев и шефа на дирекция " Превенции “ в общината Светлана Коева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР