Ужасната дума холестерол я чува всеки възрастен. Той се смята

...
Ужасната дума холестерол я чува всеки възрастен. Той се смята
Коментари Харесай

Вие сами можете да си помогнете: Понижаване на холестерола без лекари и лекарства

Ужасната дума холестерол я чува всеки възрастен. Той се счита за зложелател номер едно при сърдечно-съдовите болести.
Повишените равнища на холестерол демонстрират здравословни проблеми, нарушен метаболизъм и са рискови за развиването на атеросклероза.
Лекарствата постоянно имат странични резултати и се предписват от доктор. Въпреки това, вие сами можете да коригирате холестерола си.
Разбира се, би трябвало да помислите за метода си на живот: да се откажете от пушенето, да добавите физическа интензивност и да започнете да отслабвате.

Въпреки това, има цялостен лист с храни, които правят добра работа за контролиране на равнищата на холестерола.
Сред тях специалистите изброяват ядки, авокадо, морски блага и морска риба, както и зехтин. Ако добавите тези артикули към диетата си, можете доста да повлияете на равнището на холестерола.
В битката против „ неприятния “ холестерол някои плодове демонстрират също своята успеваемост. Неузрялото цариградско грозде се смята за изключително добър вид.
Това зрънце съдържа цялостен комплекс от потребни микроелементи. Много специалисти предлагат да се употребява 100-120 грама дневно в няколко дози, тъй че равнищата на холестерола да спаднат доста след 2-3 месеца.

„ И в този момент, в продължение на доста години, холестеролът ми в кръвта е естествен. Но през лятото и зимата извозвам 10 дни на лекуване с цариградско грозде и съм доста удовлетворен … ”, написа мъж в мрежата, който яде по една супена лъжица плодове два пъти дневно в продължение на 10 дни.
Освен това, чай с листа от цариградско грозде също е дейно средство за отбрана. Една супена лъжица листа от цариградско грозде би трябвало да се залее с 200 мл вряла вода, а по-късно да се прецеди.
Експертите предлагат плодове от цариградско грозде както за профилактика и лекуване на атеросклероза, по този начин и за хипертония.

Кои храни се предлагат:
растителни масла (20-30 г на ден) – царевично, слънчогледово олио и зехтин;
нетлъсти червени меса, месо от птици (без кожа) – печени или варени, да не се пържи; уместно е телешко и пилешко месо, пуйка;
млечни артикули – обезмаслени или нискомаслени пресни млека, кисело мляко, бяло сирене с до 20% масленост, извара, леки сирена (до 30 г на ден);
риба – всички типове, по 2-3 пъти седмично;

плодове и зеленчуци – сурови, варени или печени;
продукти, богати на фибри и пектин – пълнозърнест самун и макарони, кафяв (небелен) ориз, ябълки;
ядки – умерено.
Инфо: zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР