Ужасна трагедия разтърси село Равнец. 80-годишна жена е станала жертва

...
Ужасна трагедия разтърси село Равнец. 80-годишна жена е станала жертва
Коментари Харесай

Извънредно! Равнец изпищя на умряло, намериха поредната жертва на потопа!

Ужасна покруса раздруса село Равнец. 80-годишна жена е станала жертва на наводненията. Нейни съседи откриха безжизненото й тяло в двора й преди броени минути, оповестява Флагман бг.  " Видяхме, че лампата в хола й свети и отидохме да забележим по какъв начин е след тежката нощ. За жал обаче намерихме тялото й в двора. Защо е излязла в този дъжд?! Горката женичка ", споделиха нейни съседи, които сега се намират пред къщата на починалата жена.
По-рано стана известно, че водната буря е лишила живота и на мъж. Трагичният случай се е разиграл в село Полски извор.

В Камено е оповестено бедствено състояние, в община Бургас на този стадий то е отчасти. В района са се изсипали към 50 л/кв.м, а в Карнобат количествата на преваляванията са достигнали до 100 л/кв.м. Под вода са селата Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх. Наводнени къщи и дворове има в селата Равнец, Братово, както и в бургаските квартали „ Долно Езерово”, „ Горно езерово” и „ Меден рудник”.

Бедстващи хора има и в селата Трояново, Желязово, Русокастро, Тръстиково и Константиново.

На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация, оповестяват от регионалния пресцентър. Именно на незабавния телефон е обявено и за гибелта на удавилия се човек, чиято идентичност към момента не е открита.

Множество са и сигналите за наводнени къщи, улици и дворове. Общо осем eкипа на пожарната са на терен, само че заради размера и силата на приливната вълна достъпът до потърпевшите е извънредно сложен.

Полагат се всички старания хората да бъдат евакуирани, в избавителните дейности са се присъединили и водолази, тежка техника, верижна машина " Амфибия ".

Населени места без електричество са селата: Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор, изпратени са екипи на ЕВН, само че заради наводненията те мъчно доближат до местата на повредите. В селата Чукарка и Драгово, също е прекратено електроподаването, екипи на електроразпределителното сдружение работят по премахване на казуса.

Усложнено е ситуацията и в общините Карнобат и Созопол.

Наводнени и непроходими са пътищата с. Извор - с. Зидарово и Бургас- Средец, в правата Меден Рудник - село Черни връх, Полски извор -Тръстиково.

От пътната организация поучават водачите да се движат с нараснало внимание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР