Ужасна трагедия разтърси една от големите звезди на световния тенис

...
Ужасна трагедия разтърси една от големите звезди на световния тенис
Коментари Харесай

Ужасна трагедия! Гаджето на настояща шампионка от Australian Open почина само на 42 години

Ужасна покруса раздруса една от огромните звезди на международния тенис и сегашна шампионка от Australian Open Арина Сабаленка. Нейното гадже – някогашният беларуски хокеист Константин Колцов, умря на 42-годишна възраст в Маями. Във Флорида той трябваше да поддържа своята обичана на започващия през днешния ден шампионат от сериите WTA 1000.

 

Новината за гибелта на Константин Колцов беше обявена първо от съветския хокеен клуб Салават Юлаев (Уфа), където той играе в интервала 2007-12 година и става повторен първенец. От 2022 година насам беше помощник-треньор на тима.

 

„ С огромно огорчение оповестяваме, че умря треньорът в нашия тим Константин Колцов. Той беше мощен и жизнеспособен човек, който беше почитан от сътрудниците си, играчите и почитателите. Константин Евгениевич е записан вечно в историята на Салават Юлаев, който става повторен първенец. Нашият клуб изрича своите съболезнования на роднините и околните на Константин Колцов. Светла му памет “, написаха от съветския хокеен клуб в формалното си известие.

 

Все още няма информация по отношение на повода за гибелта на някогашния състезател. Това е вторият значим мъж в живота на Арина Сабаленка, който умира млад. През 2019 година, единствено на 43-годишна възраст си отиде татко ѝ Сергей - също някогашен хокеист.

 

Колцов и двукратната шампионка от Australian Open бяха дружно от 2021 година Двамата не се показваха постоянно на всемирски събития и множеството им фотоси дружно бяха споделени на профила на тенисистката в „ Инстаграм “. Те са правени по време на разнообразни ваканции и около шампионати от веригата на WTA.

 

Преди да стартира връзката си с 25-годишната сега Сабаленка, Константин Колцов беше женен, само че се разведе през 2020 година От брака с някогашната си брачна половинка Юлия той има три деца.

 

Беларусинът е носил екипите на няколко клуба в родината си и в Русия, само че върхът на кариерата му са трите години като състезател на Питсбърг Пингуинс в НХЛ. Като треньор е работил отпред на Брест и Динамо (Молодечно), а също така е бил помощник-треньор на Динамо (Минск), Спартак (Москва) и Салават Юлаев (Уфа).

 

Само ден преди гибелта си Колцов разгласи, че няма да продължава контракта си със Салават Юлаев. Неговите задължения с клуба завършиха след отпадането на отбора от Уфа от плейофите на Континенталната хокейна лига на 10 март от Трактор (Челябинск). Затова той отпътува за Съединени американски щати, с цел да поддържа обичаната си Арина.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР