Ужасна прогноза за Варна за утре! Обявен е оранжев код

...
Ужасна прогноза за Варна за утре! Обявен е оранжев код
Коментари Харесай

НИМХ: Истинската зима идва! Ще натрупа сняг, ще има виелици, преспи и навявания!

Ужасна прогноза за Варна за на следващия ден! Обявен е " оранжев " код за рисково време. Освен за Варненска област още за 5 области кодът е същият. За другите области на страната кодът е " жълт ". През нощта във Варна и района ще завали дъжд, на следващия ден денем ще премине в сняг. В утринните часове във вътрешността ще има поледици. До среднощ ще се образува неравномерна снежна завивка. Ще се усили североизточният вятър, до 20-25 м/сек. и ще има виелици и навявания, оповестяват метеоролозите.

През идващото денонощие под въздействие на средиземноморски циклон, преминаващ южно от страната ще се сътвори комплицирана метеорологична конюнктура. През нощта преваляванията ще обзет страната, ще се усилят и тук-там ще са обилни. До сутринта съвсем на всички места в Северна България дъждът ще премине в сняг, като се изключи североизточните региони, където все ще превалява дъжд при негативни температури в приземния пласт и ще се образуват поледици и обледеняване на проводници.

Утре в Северна България и високите полета ще вали сняг и ще се образува снежна завивка. В по-голямата част от Южна България дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Ще духа сдържан, в Източна България мощен до плевел север-североизточен вятър и в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. Застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната температурите ще са с противоположен денонощен ход.

Сутринта температури ще са минус 2 - 0° в Северна България до 4-8° в Южна България, а към 14 часа: минус 4 - минус 2° в Северна България и по високите полета до 2-4° в Горнотракийската равнина. През нощта против четвъртък снеговалежите ще продължат, обилни ще са в Южна България и там ще се образува снежна завивка като се изключи крайните югозападни региони. В Северна България снеговалежите ще отслабнат.

Над планините ще облачно, ще вали сняг. По старопланинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Ще духа мощен вятър от изток-североизток. Ще става студено и на 1200 метра оптималната температура ще е към минус 2°, на 2000 метра – към минус 5°.

По Черноморието ще духа мощен и плевел северен вятър. Ще има превалявания, като по северното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще бъдат от минус 2 – 0° по северното крайбрежие до 6-8° по южното. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР