Ужасен съм, че такива неща се случват и при нас.

...
Ужасен съм, че такива неща се случват и при нас.
Коментари Харесай

Ковачев за Шенген: В Австрия отново ще има избори, но ние не можем да чакаме

„ Ужасен съм, че такива неща се случват и при нас. Черно море не е несъмнено. Руските дейности вършат нещата сложни. Докато не се реши въпросът с войната в Украйна, ще останем в тази зона на неустойчивост. С сътрудниците от НАТО би трябвало да покажем, че Черно море не е съветско море “.

Това сподели пред бТВ евродепутатът от /ЕНП, откакто дрон с експлозив бе открит на скалите край Тюленово.

„ Надявам се, че по най-бързия метод ще се разбере от кое място е пристигнал и кой е управлявал този дрон. ДАНС и разследващите служби би трябвало да си кажат мнението “, добави той.

Полша, Унгария и Словакия избраха да наложат свои ограничавания върху украинския импорт, след решението на Европейска комисия за повдигане на възбраните. Румъния разгласи, че ще изчака с решението си, до момента в който Украйна не предложи проект.

„ В Полша предстоят избори. За Орбан – държанието му в Европейския съвет изяснява за какво е направил тази стъпка. Словакия също е пред избори “, уточни евродепутатът.

„ Аз считам, че би трябвало да има рационален разговор сред всички заинтригувани страни с съответните числа “, добави Ковачев.

„ Взимаме причините на Нидерландия и Австрия, които споделяха, че до момента в който не отпадне механизмът, няма да пуснат България и Румъния в Шенген. Видяхме какво сподели външният министър на Австрия. Там още веднъж ще има избори, само че ние не можем да чакаме “, изясни.

„ В Букурещ се разискват обезщетения за пропуснатите изгоди поради дългото очакване по границите, което води до негатив във връзка с конкурентоспособността на транспортния бизнес. Надявам се, че с Европейската комисия и останалите страни членки ще убедим Австрия и Нидерландия, че не това е методът да завоюват повече на последващи избори. Всеки може да търси причини. Не сме идеални, само че какъв брой пари се препраха в Австрия? Тя беше център на шпионска активност по време на Студената война. След това през 90-те години дали попитаха от кое място са тези 510 милиарда в депозити в австрийските банки – каква част са на австрийски жители и каква част – на други структури “, сподели още евродепутатът от /ЕНП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР