Уж нови трамваи в София са извадени от употреба и

...
Уж нови трамваи в София са извадени от употреба и
Коментари Харесай

Спаси София: Нови трамваи се ползват за резервни части

Уж нови трамваи в София са извадени от приложимост и от тях се вземат елементи, с цел да се употребяват за аварийни при положение на отвод или недостатък по някой от останалите нови трамваи в столицата ни. Това твърди неправителствената организация " Спаси София ".
За доказателство, във Фейсбук страницата на НПО-то са приложени фотоси. Към тях има и изказване - че от 25 нископодови нови трамвая се употребяват единствено 19. Четири трамвая стоят в запас, а последните два към този момент се употребяват за аварийни елементи, твърди " Спаси София ".

" Въпреки че под 10% от трамваите в София имат климатик, дори в най-горещите дни, новите стоят в депото, вместо да транспортират пасажери. Логично е през лятото, когато температурите са високи, а летните написания усилват времето за очакване, пасажерите да чакат, че всички транспортни средства с климатик ще бъдат пуснати в придвижване, само че това не е по този начин. Защо от Столичен електротранспорт не купуват елементи, тъй че най-малко дребното нови трамваи да бъдат в интерес на пасажерите? Какво вършат транспортните сдружения с парите от увеличената цена на билета ", пита " Спаси София ".
Зададен е и различен въпрос - откакто за всеки трамвай са платени 3,4 млн. лв., за какво няма пари за естествена поддръжка? " Докога ще се толерира безотговорното ръководство на Столичен електротранспорт от ретроградния дълготраен шеф Евгений Ганчев ", питат още от неправителственото съдружие.
Припомняме, че при повдигането на цената на билета на 1,60 лв., управлящите от ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) обясняваха, че по този начин ще бъдат набрани още 15 млн. лв. - още на равнище комисия. Беше обаче заведено и извоювано дело на първа инстанция против това решение, само че СОС промени наредбата, с цел да обезсмисли правосъдния развой. Какво излезе нескрито в делото - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР