Уискито не е просто висококачествен алкохол, а според много специалисти

...
Уискито не е просто висококачествен алкохол, а според много специалисти
Коментари Харесай

Български калиграф и световен уиски бранд създават изкуство

Уискито не е просто първокачествен алкохол, а съгласно доста експерти то е цяла просвета, която е на второ място по известност, след виното. Любимата алкохолна напитка на мощния пол по света е основана по едно и също време в Шотландия и Ирландия. Напитката е измежду желаните алкохолни концентрати и зад Океана - Съединени американски щати.

В годините производителите на уиски, без значение дали напитката е шотландска, американска, ирландска, усъвършенстват усетите му и оферират все по-добри " бижута " за ценители.

Новата сбирка Grand Series в портфолиото на William Grant & Sons е следващият образец за желанието на семейство Грант да разчупи стандартите в правенето на уиски и да изненада аудиторията на уиски ценители и запалянковци. Както споделя Браян Кинсман, малт мастър на Glenfiddich: " Grand Series чудесно показва духа и устрема на марката за нововъведения и качествата ни да опитвам с годишни уискита и завладяващи финиши ".

Серията показва: Glenfiddich GRAN RESERVA 21 YO - 21-годишен сингъл малц, доотлежал в бъчви от карибски ром; Glenfiddich GRAND CRU 23 YO - 23-годишен сингъл малц, финиширан в бъчви от френско Кюве; звездата в серията Glenfiddich Grande Couronne 26 YO - първокласно 26-годишно уиски, финиширано в редки бъчви от френски коняк.

Продуктът е показан в 10 основни за William Grant & Sons пазара в света, един от които е и България.

 фотография: Glenfiddich

Френският художник Jean- Charles Deserve си партнира с Glenfiddich, с цел да сътвори истинския дизайн на бутилката Glenfiddich Grande Couronne - богат, златен филигранен модел, в който се преплитат световете на Шотландия и Франция, създавайки многопластово и богато на просвета уиски. По този метод Glenfiddich ласкае своите фенове с съвършен свършек на една същинска Grandе серия, само че не стопира дотук.

През 2021 година марката основава The Grande Composition - поредност от колаборации с актьори в 19 страни по света, в това число България , Южна Африка, Нигерия, Полша, Англия, Германия, Испания, Израел и ОАЕ. Те показват своите хрумвания за местен автентичен дизайн, трансформирайки бутилката на Glenfiddich в шедьовър. По този метод Glenfiddich основава световна сбирка от творения на изкуството, които преплитат богатата история на марката с локалната просвета, оживени посредством стила на всеки обособен актьор.

 фотография: Glenfiddich

Българското присъединяване в плана е показано от Костадин Кокаланов, калиграф, учител в Националната художествена академия и креативен шеф в редица рекламни организации. Основен претекст при построяването на изобретателната идея е глаголицата, на която Кокаланов показва актуален живописен прочит. Стъпвайки върху разработки на проф. Васил Йончев, учредител на академичното обучение по шрифт и краснопис, той основава художествена комбинация, представяща динамичността на глаголическото писмо и мистицизма, който то носи. С построената комбинация се цели представянето на един актуален прочит на филигри модела, идващ основата на културно-историческия балкански символизъм, заложен в построяването на глаголицата. Фокусът е върху формата и геометричната логичност на знаците и тяхната художествена стойност. За изработката на опаковката са употребявани модерни художествени материали, микс от 15 типа мастило, които в контакт с вода провокират " жива " химическа реакция и като резултат реализират нюансите на " африканско злато ".

Нима има по-приятен метод да разпуснеш вечерта след под напрежение работен ден от това да си налееш чаша ароматно, малцово уиски или просто такова, което е по усета ти.

 фотография: Glenfiddich

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР