Уимбълдън, полуфиналОнс Жабур – Татяна Мария6-2, 3-6, 6-1Онс Жабур е

...
Уимбълдън, полуфиналОнс Жабур – Татяна Мария6-2, 3-6, 6-1Онс Жабур е
Коментари Харесай

Жабур сложи край на приказката на Мария и е на първия си „мейджър“ финал


Уимбълдън, полуфинал

Онс Жабур – Татяна Мария 6-2, 3-6, 6-1

Онс Жабур е първата финалистка на тагодишния Уимбълдън. Световната №2 надви над сензацията на шампионата Татяна Мария и за пръв път в кариерата си ще играе в заключителния конфликт на шампионат от Големия шлем. Тунизийката е и първата арабска тенисистка в историята, която доближава до мач за „мейджър“ трофей.

Нейна съперничка в конфликта за купата ще бъде Симона Халеп или Елена Рибакина.

Мария завоюва откриващия гейм, въпреки да ѝ се наложи да избавя две точки за пробив още в самото начало. Жабур стигна до нов брейкпойнт при 1-1, само че изпрати топката в мрежата при опит за минаващ бекхенд. Малко по-късно обаче тя доближи до нов късмет, при който пласира доста акуратен форхенд уинър по диагонала. Възходът на международната №2 продължи и тя затвърди брейка, като по този метод направи резултата 3-1 в своя изгода.

Мария редуцира пасива си, само че от този миг до края на сета Жабур изцяло контролираше играта. Тунизийката се движеше доста по-добре по корта, като сервисът и играта ѝ на мрежата създаваха съществени проблеми на Мария. Това оказа помощ на Жабур да завърши без напрежение първата част, като още веднъж направи серия от три следващи извоювани гейма и надви безапелационно с 6-2.

Във втората част обаче обстановката на корта се промени фрапантно. Мария стартира да играе доста по-солидно в отбранителен проект, като в това време подбираше доста добре моментите за офанзива. В същото време Жабур опитваше да приключва разиграванията допустимо най-бързо, като това докара до голям брой непредизвикани неточности от нейна страна, а ретурът ѝ бе много неуверен.

Мария поведе в резултата, спасявайки два следващи брейкпойнта в третия гейм, а след това осъществя първия пробив в сета и поведе с 4-1. При 5-2 германката стигна до сетпойнт, само че изпрати топката в навън и Жабур редуцира пасива си. Третата сложена отрази още един сетбол, само че Мария не ѝ разреши да върне брейка и още веднъж завоюва подаването си, изравнявайки резултата в мача след 6-3.

В заключителния сет обаче Жабур преоткри правилния темп и относително елементарно натрупа задатък от 3-0. Атаките на тунизийката от главната линия възвърнаха остротата си, а страхотните ѝ реакции при мрежата в допълнение утежниха ситуацията на Мария. Тунизийката продължи да господства и в последна сметка победи с 6-2, 3-6, 6-1 след 1 час и 45 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР