Уимбълдън, първи кръгСерина Уилямс – Хармъни Тан 5-7, 6-1, 6-7(7)Серина

...
Уимбълдън, първи кръгСерина Уилямс – Хармъни Тан 5-7, 6-1, 6-7(7)Серина
Коментари Харесай

Серина претърпя драматично поражение при завръщането си на Уимбълдън


Уимбълдън, първи кръг

Серина Уилямс – Хармъни Тан 5-7, 6-1, 6-7(7)

Серина Уилямс сподели проблясъци и подсети за най-хубавите си дни на корта, само че това не бе задоволително, с цел да преодолее Хармъни Тан в първия кръг на Уимбълдън. Американката бе доста покрай успеха откакто изигра доста мощен втори сет и поведе с 4-0 в заключителния тайбрек, само че в последна сметка по-добрата физическа кондиция на международната №115 се оказа решаващият фактор за изхода от мача и тя записа най-голямата победа в кариерата си.

Следващата съперничка на французойката ще бъде Сара Сорибес Тормо.

Началото на мача бе по-добро за Тан, която осъществя ранен пробив за 2-0. Уилямс обаче последователно стартира да демонстрира познатото си равнище и се движеше все по-уверено по корта. Американката съумя да вземе контрола върху сета като осъществя два следващи пробива, правейки резултата 4-2 в своя изгода.

Тан обаче се приспособява към играта на именитата си съперничка и съумя да възвърне равенството, като след това паритетът се резервира и при 5-5. По-добрата физическа кондиция на французойката обаче оказа своето въздействие и тя стигна до нов пробив, след което избави брейкпойнт и завоюва подаването си, приключвайки първия сет при 7-5.

Във втората част обаче Серина Уилямс подсети за най-хубавите си дни на корта. Сервисът на американката ѝ донесе голям брой лесни точки, а офанзивите ѝ с форхенд все по-често правеха нейната съперничка безпомощна. В маратонския втори гейм, траял съвсем 15 минути, Уилямс пропусна шест шанса за пробив, преди в последна сметка да реализира задачата си, а след това избави четири брейкпойнта.

Последваха два следващи гейма на 15, довели до удобна преднина от 5-0 в интерес на Уилямс. Тан съумя да прекъсне серията ѝ, само че не за дълго и седемкратната шампионка в шампионата се наложи изрично с 6-1.

Напълно уместно за сходен мач, заключителният сет бе и най-интригуващият. Двете съпернички на няколко пъти си размениха водачеството, като Тан стигна до мачбол при 6-5, само че Уилямс избегна заплахата и докара нещата до тайбрек.

Победата на Уилямс изглеждаше близо, откакто американката осъществя два следващи мини-брейка и поведе с 4-0. Тан обаче последователно обърна развоя на гейма и пред французойката се откри нова опция за спечелването на мача. Този път обаче тя се възпозлва от чудесния късмет и записа най-голямата победа в кариерата си, триумфирайки със 7-5, 1-6, 7-6(7) след 3 часа и 14 минути на Централния корт.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР