Уимбълдън, първи кръгРафаел Надал – Франсиско Серундоло6-4, 6-3, 3-6, 6-4Рафаел

...
Уимбълдън, първи кръгРафаел Надал – Франсиско Серундоло6-4, 6-3, 3-6, 6-4Рафаел
Коментари Харесай

Надал бе затруднен, но се завърна триумфално на Уимбълдън


Уимбълдън, първи кръг

Рафаел Надал – Франсиско Серундоло 6-4, 6-3, 3-6, 6-4

Рафаел Надал се класира за втори кръг на Уимбълдън след четирисетов триумф над международния №41 Франсиско Серундоло. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем показва съмнения, като загуби третия сет и изоставаше с пробив в четвъртия, само че все пак се завърна с победа на Шампионата три години след последното си присъединяване.

Днешната победа бе под №306 за Матадора на Големия шлем, като по този метод той изравни достижението на Мартина Навратилова.

В идната фаза испанецът ще се изправи против Ричардас Беранкис.

Надал сложи съперника си под съществено напрежение още първоначално, реализирайки ранен пробив за 3-1. Аржентнинецът обаче върна брейка и изравни, като след това паритетът се резервира при 4-4. В деветия гейм Серундоло доближи до три благоприятни условия за пробив, само че Надал съумя да се измъкне от сложната обстановка и да си върне водачеството. В решаващите моменти от сета доста по-големият опит на международния №4 се оказа решителен и той записа решителен брейк за 6-4.

Втората част стартира равностойно, като при 2-2 Серундоло стигна до първия брейкпойнт в сета, от който обаче не се възползва и Надал още веднъж завоюва подаването си. Тази пропусната опция струваше скъпо на аржентинеца, защото Матадора се движеше все по-добре по корта продължаваше да управлява по-голямата част от разиграванията. Това му оказа помощ да пробие в шестия гейм, след което да затвърди брейка и да усили преднината си на 5-2. Серундоло избави два сетбола и понижи резултата, само че Надал не разреши на младия си конкурент да заплаши водачеството му и отговори с гейм на нула за 6-3.

В началото на третия сет двамата си размениха по един брейк за 2-2, като Серундоло стоеше все по-добре в дългите разигравания и в това време офанзивите му с бекхенд станаха доста по-прецизни. Междувременно ретурът на Надал на няколко пъти го съобщи, което доста улесни задачата на аржентинеца, който проби за 5-3, след което стигна до два следващи сетбола.

Тя бяха пропуснати след офанзиви в навън, само че след това Серундоло прояви много повече самообладание и избави двата брейкпойнта, до които именитият му конкурент доближи. В последна сметка южноамериканецът се възползва от третия си късмет да завърши сета и се наложи с 6-3.

Надал повече при започване на четвъртия сет, само че Серундоло бързо възвърне равенството. След зрелищен 11-минутен гейм, в който испанецът избави четири брейкпойнта, международният №41 въпреки всичко съумя да обърне резултата, след което отрази две точки за пробив и усили задатъка си на 3-1.

Аржентинският тенисист задържа преднината от два гейма при 4-2 и изглеждаше, че дуелът ще завърши с пети сет. От този миг нататък обаче съотношението на силите стартира постепенно, само че несъмнено да се трансформира. Надал увеличи доста качеството на сервиса си и това му разреши доста полесно да открива надзор върху разиграванията, като в това време непредизвиканите неточности на Серундоло съществено зачестиха.

Съвкупността от тези фактори оказа помощ на Надал да осъществя зрелищен поврат, като загуби единствено три точки в последните четири гейма. Испанецът стигна до мачбол, при който Серундоло изпрати топката в навън при опит за офанзива с бекхенд по правата и по този метод първенецът на Australian Open и Ролан Гарос записа втори следващ пробив, с който оформи крайното 6-4, 6-3, 3-6, 6-4 след 3 часа и 36 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР